Dalmacija Šibenik

Šibenska gradonačelnica primila nezadovoljne radnice "Revije"

Šibenska gradonačelnica i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić primila je danas desetak nezadovoljnih bivših radnica šibenske tvornice tekstilne konfekcije "Revije" koje su još jednom zatražile pomoć gradske uprave u završetku stečajnog postupka te tvrtke koji traje već osam godina i, kako je rečeno, jedan je od najduljih u Hrvatskoj.

Bivše radnice "Revije" zatražile su da ih gradonačelnica primi danas pošto je na Trgovačkom sudu u Šibeniku održana još jedna vjerovnička skupština "Revije" u stečaju.

Radnice su nezadovoljne i radom stečajnog upravitelja Ive Rude, a rješenje svojih teškoća vide u prodaji svih nekretnina i imovine tvornice kako bi im se napokon mogle isplatiti zaostale plaće i otpremnine. Podsjetivši kako se "Revija" više puta neuspješno pokušala prodati, ustvrdile su da je prije dvije godine za njezinu kupnju bila zainteresirana čakovečka tvrtka "Betex".

Ta je tvrtka planirala proširiti proizvodnju i zaposliti stotinjak radnika, no pošto se o toj ponudi ni nakon godinu dana nije očitovalo Ministarstvo financija, "Betex" je odustao, podsjetile su.

"Osobno ću se zauzeti da dobijete sve što vam pripada te da ne budete uskraćeni ni za lipu", obećala je gradonačelnica Klarić.

"Revija" najviše duguje Ministarstvu financija, oko 65 milijuna kuna, a ukupno 328 radnika potražuje devet zaostalih plaća i otpremnine od oko 12 milijuna kuna.

Klarić je naglasila kako je država voljna "Reviji" otpisati svoje tražbine, no tek kad se točno bude znalo što će se prodati i koliko će novca tom prodajom biti dobiveno. Gradonačelnica Klarić ponovno će se sastati s radnicama za petnaestak dana.

(h)

Naslovnica Šibenik