Dalmacija Šibenik

Medicinske sestre iz cijelog svijeta preplavile Šibenik

Prvi međunarodni kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije otvoren je danas popodne u Šibeniku i trajat će do 24. travnja.

Kongres je okupio oko 220 sudionika i predavača iz Hrvatske, Velike Britanije, Švedske, Meksika, Finske, Slovenije, Srbije, BiH, te Crne Gore.

Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi s ciljem izmjene iskustava, stručnog usavršavanja i upoznavanja sudionika s najnovijim dostignućima iz sestrinske profesije.

Načelnica Odjela za programe posebne zaštite i transplantacije u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Mirela Bušić otvarajući kongres istaknula je da hrvatsko društvo prepoznaje važnost stručnog usavršavanja medicinskih sestara i tehničara jer je ono dio unaprjeđenja cjelokupnog zdravstvenog sustava.

Među temama o kojima će biti riječi tijekom četverodnevnog skupa je i transplantacija matičnih stanica, kazala je Bušić i istaknula kako je to vrlo važna tema koja je posljednjih godina senzibilizirala hrvatsku javnost, ali koja je isto tako bila poticajna i za hrvatske zdravstvene radnike.

U sklopu kongresa sutra će se u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina održati i humanitarna akcija uzimanja krvi za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, a uz medicinske sestre i tehničare te predavače u akciju će se uključiti i djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske.

(h)

Naslovnica Šibenik