Dalmacija Šibenik

Skandal u Vodicama: vlast dala pomorsko dobro ‘divljem’ graditelju

Ante Duvnjak i vodička vlast razmijenili su nekretnine iako nijedna strana nije vlasnik

Ante Duvnjak i vodička vlast razmijenili su nekretnine iako nijedna strana nije vlasnik

Radovan Goger / CROPIX
Nakon što je na posljednjoj sjednici Gradsko poglavarstvo Vodica dalo zeleno svjetlo vodičkom poduzetniku Anti Duvnjaku za njegove građevinske radove na tržnici, na jučerašnjoj sjednici usvojilo je i Ugovor o zamjeni nekretnina s njime. Naime, tim ugovorom Grad Vodice je Duvnjaku dodijelio javnu površinu od 5O kvadrata, a on Gradu zatvoreni poslovni prostor Ugostiteljskog centra “Marina” od 40 kvadrata za potrebe uređenja ribarnice.

I prije jučer donesenog ugovora, Duvnjak je mjesec dana ranije izgradio betonsku terasu dužine tridesetak metara i visine 60 centimetara, čime je bitno sužena tamošnja šetnica. Intrigantno je u ovom slučaju da ni Duvnjak nije knjižni vlasnik tog svog objetka, a ni Grad Vodice javne površine, jer se cijeli taj prostor vodi pod pomorskim dobrom.

- Istina je da se prostor vodi kao pomorsko dobro. No, u fazi je postupak utvrđivanja granica. Svjesni smo da za rekonstrukciju i obavljene građevinske radove Duvnjak nije ishodovao zakonom propisanu dokumentaciju. Međutim, to je u nadležnosti Građevinske inspekcije i Županijskog ureda za prostorno planiranje. Vodicama je pak bilo u interesu da dođe do objekta za uređenje prijeko potrebne ribarnice – ustvrdila je vodička gradonačelnica Branka Juričev, odgovarajući na pitanje novinara Slobodne Dalmacije o (ne)zakonitosti ovih radnji.

Za podsjetnik je da je Duvnjak, bez papira, krenuo u rekonstrukciju objekta na način da je otvorio desetak otvora koji se naslanjaju na podignutu betonsku terasu, koje namjerava iznajmiti za poslovne prostore.

 

Rade Ivas: “Bespravne radnje”

Predsjednik Gradskog vijeća Vodica Rade Ivas, koji redovito prati sve sjednice Gradskog Poglavarstva, na samom početku je napustio sjednicu.

- Nisam želio sudjelovati u nekim bespravnim radnjama. Očito je da su na vodičkoj tržnici napravljeni nezakoniti građevinski radovi, a sada ih Poglavarstvo pokušava legalizirati – kazao nam je Rade Ivas. 

Naslovnica Šibenik