Dalmacija Šibenik

Vodice: vatrogascima nagrade za životno djelo

Posmrtna priznanja za četvoricu kornatskih junaka bit će dodijeljena 2. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Posmrtna priznanja za četvoricu kornatskih junaka bit će dodijeljena 2. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Vodica na jučerašnjoj sjednici donijelo je odluku o dodjeli priznanja Grada Vodica za 2007. godinu. Jednoglasno je odlučeno da se Nagrada za životno djelo posmrtno dodijeli četvorici vodičkih vatrogasaca stradalih na Kornatu – Hrvoju Strikomanu (18), Gabrijelu Skočiću (19), Karlu Ševerdiji (17) i Anti Juričev-Mikulinu (22), za izniman doprinos u vatrogastvu, te iskazano junaštvo i samoprijegor.

U najvećoj tragediji hrvatskoga vatrogastva, Hrvoju Strikomanu i Gabrijelu Skočiču mladi život je ugašen 30. kolovoza na mjestu kobnog događaja. Od zadobivenih teških opeklina maloljetni Karlo Ševerdija preminuo je 5. rujna u zagrebačkog bolnici, dok je Ante Juričev-Mikulin nakon 17-dnevne borbe za život preminuo 16. rujna u splitskoj bolnici.

Zamjenik Mirko Juričev Mikulin (okrenut ledjima) s desne strane pokojni sin Ante Juričev Mikulin, pok. Hrvoje Strikoman, pok. Karlo Sevardija i u crvenoj majci Gabrijel Skočić

Posmrtna priznanja za četvoricu kornatskih junaka, redom članova DVD-a Vodice, bit će uručena njihovim obiteljima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se upriličiti 2. svibnja u Kulturnom centru, a uoči obilježavanja Dana grada Vodica, blagdana sv. Jeline – Našašća sv. Križa.

 - Ovom dodjelom posmrtnih priznanja za životno djelo našim mladim vatrogascima ostat će vječan spomen na izgubljene živote u jednoj od najvećih tragedija u vodičkoj povijesti – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Rade Ivas, te kako ove godine neće biti nikakvih drugih priznanja i nagrada koje su se tradicionalno dodjeljivale za Dan grada.

Naslovnica Šibenik