Dalmacija Šibenik

Šibenik ukratko: Udruge ostaju bez dijela novca; Drama ‘Dani vina i ruža’...

Predstavljanje knjige ‘Glas zvona’

Kulturna zadruga “Stina pradidova” i samostan sv. Ante iz Knina organiziraju predstavljanje knjige Nine Batića, pučkog pjesnika iz Potkonja, “Glas zvona”. Knjigu će predstaviti prof. Draženko Samardžić i književnik Ante Nadomir Tadić Šutra. Nastupa pjevačka skupina “Kninske golubice” iz HKD-a “Napredak”. Književna večer u sv. Ante 29. travnja počinje u 20 sati.

Drama ‘Dani vina i ruža’

 

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, u utorak u Drnišu gostuje Merkuri teatar – profesionalno kazalište Bjelovar. Glumci Jasmina Šogolj i Matjaž Koman izvest će dramu “Dani vina i ruža”. Riječ je o predstavi prema motivima iz djela irskoga autora Owena McCaffertyja. Tema zanimljive drame, isprepletene ljubavlju, strasti i nasiljem, jest problem alkoholizma, a održat će se u Glazbenoj školi u 20 sati.

Udruge ostaju bez dijela novca

 

Svim udrugama građana koje se financiraju iz gradskog proračuna Knina bit će obustavljena isplata sredstava dok ne dostave izvješća o njihovu trošenju u proteklom razdoblju. Brojne udruge, naime, ne podnose redovito svoje financijske izvještaje i programe rada Gradskome poglavarstvu, zbog čega su im proračunske dotacije prošle godine bile smanjene za deset posto. Grad financira 22 sportske udruge, osam civilnih udruga građana, devet udruga iz kulture, te šest braniteljskih udruga s ukupno 1,7 milijuna kuna.

                                                                                                                    Ž.J. / m. ji. / ž.j.

Naslovnica Šibenik