Dalmacija Šibenik

Šibenik ukratko: Za 12 radnika plaće; Kostur dao krv 40. put; Predstavljanje...

Za 12 radnika plaće

Šibensko Gradsko poglavarstvo otpisalo je dugovanja gradske tvrtke “Otok mladosti” Gradu Šibeniku u iznosu od oko 817 tisuća kuna, a otpisivanje svih dugova prema toj otočnoj tvrtki naloženo je i ostalim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada. Na sjednici Poglavarstva najavljeno je, također, da će 12 radnika “Otoka mladosti” dobiti svoje plaće te da će svi radni staž nastaviti kao zaposlenici drugih gradskih tvrtki nakon što “Otok” preuzme ORCO-grupa, gradski koncesionar i partner. Poglavari su obećali i ostalim vjerovnicima “Otoka mladosti” da će i njihova potraživanja biti riješena.

Kostur dao krv 40. put!

U četvrtoj ovogodišnjoj redovitoj akciji darivanja krvi Kluba DDK-a “Jurjevgrad” iz Tribunja prikupljeno je 10 doza tekućine koja život znači. Službi za transfuzijsku djelatnost šibenske bolnice krv su dali: Josip Babun, Eugen Perkov, Dragan Štampalija, Ljubica Sulejmani, Tonći Jerkov, Marinko Perkov, Sanko Kostur (40. put), Arsen Krapljanov, Miro Arbutina, Zoran Rupćić. S ovom akcijom Tribunjci su u ovoj godini darovali ukupno 54 doze krvi. 

Predstavljanje knjige Omera Raka

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” organizira u srijedu u 13 sati u restoranu Bulin u Danilu predstavljanje svog najnovijeg izdanja-knjige Danilski riton Omera Raka, dugogodišnjeg istraživača fenomena kultnih objekata mlađeg kamenog doba, dramskog pisca i esejista. Knjigu će predstaviti prof. dr. Zdenko Brusić s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru i prof. dr. Aleksandar Durman sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta. 

                                                                                                                 M. JU. / A. T. / M.J. 

Naslovnica Šibenik