Dalmacija Šibenik

Biskup Ivas U novosagrađenOM SAKRALNOM OBJEKTU NA DOMAK VODICA

Srima: blagoslov crkve blaženog Alojzija Stepinca

Biskup Ivas U novosagrađenOM SAKRALNOM OBJEKTU NA DOMAK VODICA

- Ova je prva crkva u našoj biskupiji posvećena tom našem blaženiku koji je vjerovao da je Crkva dio identiteta hrvatskog naroda - kazao je biskup Ante Ivas

- Ova je prva crkva u našoj biskupiji posvećena tom našem blaženiku koji je vjerovao da je Crkva dio identiteta hrvatskog naroda - kazao je biskup Ante Ivas

CROPIX
Mjesto Srima, prigradsko naselje Vodica, po prvi puta u povijesti dobilo je svoju župnu crkvu. U nazočnosti više stotina vjernika, novosagrađenu crkvu u nedjelju navečer blagoslovio je šibenski biskup Ante Ivas, te je obredom svečanog euharistijskog slavlja uz koncelebraciju dvadesetak svećenika posvetio blaženom Alojziju Stepincu.

- Ovu crkvu po želji većine župnjana posvećujemo blaženom Alojziju Stepincu. Ova je prva crkva u našoj biskupiji posvećena tom našem blaženiku koji je vjerovao da je Crkva dio identiteta hrvatskog naroda.

Svim se silama trudio pomoći svome narodu da se uzda u Gospodina i onda kada je bio izložen bezbožničkim ideologijama fašizma i komunizma. Važno nam je slijediti blaženog Stepinca i druge hrvatske mučenike i ustrajati u dosljednosti – poručio je u homiliji biskup Ivas.

Inače, Župa Srima utemeljena je tek 13. listopada 2002. godine, upravo prema odluci šibenskog biskupa, a do tada je bila kopneni dio župe Šepurine na otoku Prviću.

Došlo se do uvjerenja da su pastoralne potrebe mještana Srime sve veće i zahtjevnije i da im se ne može udovoljiti povremenim pastoralom iz matične župe s otoka Prvića. I brojni žitelji Srime su usmeno i pismeno iskazivali svoje želje da se utemelji njihova župa i izgradi crkva.

- Zahvaljujem se svima koji su pridonijeli izgradnji crkve u Srimi. Biskupu Ivasu od kojeg je potekla ideja o osnutku župe, potom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na sufinanciranju gradnje crkve, župne kuće i pastoralnog centra, te arhitektu Zdravku Živkoviću po čijem je projektu crkva građena – kazao je župnik Srime don Ante Pavlović te iskazao posebnu zahvalnost Zagrebačkoj nadbiskupiji i kardinalu Josipu Bozaniću na darovanim relikvija ma blaženog Alojzija Stepinca koje su stavljene u oltar crkve.

Naslovnica Šibenik