Dalmacija Šibenik

Tvrtka AZ Commerce reagirala "zbog financija"

Skandalozno: prekinuli radove na Odjelu pedijatrije šibenske bolnice

Tvrtka AZ Commerce reagirala

Umjesto da za desetak dana bude otvoren obnovljeni Odjel pedijatrije šibenske Opće bolnice - on je u ovom trenutku dopola dovršeno i napušteno gradilište. Voditelj gradilišta tvrtke AZ Commerce potpisao je izjavu u kojoj stoji da zbog financijskih razloga - prekida radove!

- S naše strane novac je osiguran no prema ugovoru rate se isplaćuju prema ovjerenoj privremenoj situaciji i nema govora o tome da posao plaćamo unaprijed na što je izvođač računao - kaže ravnatelj opće bolnice dr. Željko Burić.

Burić kaže da je stvar predana Općinskom sudu, očekuje da će na lice mjesta izaći vještak te da će za ostatak radova morati biti proveden - novi natječaj!

Zanimljivo je kako je do posla na Odjelu pedijatrije uopće došla tvrtka AZ Commerce. Natječaj je proveden u ožujku prošle godine i radovi su trebali početi u rujnu. No, AZ Commerce se žalio na izbor najboljeg, odnosno najjeftinijeg izvođača, a to je bila Bučić gradnja.

- Svih pet točaka po kojima se AZ Commerce žalio Uredu za javnu nabavu bilo je odbačeno. Međutim, mi smo bili prisiljeni ići na ponovnu proceduru oko cijelog natječaja. Znajući tada koliko je ponudio najjeftiniji izvođač, Bučić gradnja, AZ Commerce je još i spustio cijenu i po propozicijama - mi smo ih odabrali kao najjeftinijeg ponuđača. Sve je još nekako išlo dok su u tijeku bili građevinski radovi, no sad kad ih je trebalo finalizirati, postaviti instalacije, pločice, sanitarije, dakle plaćati kooperantima i trgovini, AZ Commerc napušta radove. Bilo nam je sve jasno već dvadesetak dana nakon što su u listopadu počeli radove: odmah su  tražili jamstvo plaćanja odnosno, praktički, plaćanje unaprijed što nije stajalo u ugovoru i što zakonski nije moguće.

Radovi na pedijatriji mogli su biti dovršeni još lani da AZ Commerce nije rušio natječaj. Svojim odustajanjem od posla ta tvrtka nije naštetila samo Općoj bolnici nego i tvrtki Elektro Tudić koja je izabrana za elektroinstalacijske radove vrijedne dva milijuna kuna. Tudić se pripremio za posao i nabavio sve što je potrebno - a sad ga ne može dovršitipa tako ni naplatiti - što je tvrtku Elektro Tudić odvelo izravno u minus! - naglasio je dr. Burić.

Jordanka Grubač / EPEHA

I kirurgija žrtva domino-efekta

Na dovršetak radoba na pedijatriji čekali smo ko' ozebao sunce i zato što je to osnovni preduvjet da se počme raditi na kirurgiji. A s kirurgijom smo morali startati u ovoj godini jer je to novac koji treba potrošiti u ovoj godini inače nam propada! - kaže ravnatelj dr. Željko Burić.

Naslovnica Šibenik