Dalmacija Šibenik

Čarobna večer

Hrvatska poštanka banka svečano proslavila 10 godina poslovanja u Šibeniku

Čarobna večer

Na platnu remekdjelo Charlieja Chaplina „The Kid“ (Mališan). Ispod platna Zagrebačka filharmonija, koja svojim zvucima maestralno dočarava zbivanja u nijemom filmu. Tako, da na trenutak pomislite kako glazba dopire iz zvučnika, a ne iz njihovih violina, flauta…

Čarobna je bila večer na Tvrđavi svetog Mihovila, u kojoj je Hrvatska poštanska banka na svečani način obilježila svojih prvih deset godina poslovanja u Šibeniku, ali i ulazak Jadranske banke pod njeno „krilo“.

Na jednoj od najljepših ljetnih pozornica Jadrana okupili su se čelni ljudi Hrvatske poštanske banke, njeni zaposlenici, partneri, klijenti, šibenski gospodarstvenici i predstavnici lokalne vlasti. Stigli su gradonačelnici Šibenika i Knina Željko Burić i Marko Jelić, te šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je bio i u ulozi izaslanika premijera Andreja Plenkovića.

Proslavu je začinila i Šibenska gradska straža. Marširanjem i ispaljivanjem plotuna s tvrđave, na kojoj se rodio Šibenik.

– Šibenik nije samo prekrasan grad, već i perspektivno mjesto za život i rad. Kao, uostalom, i cijela Šibensko-kninska županija. A spajanje Hrvatske poštanske banke i Jadranske banke važan je korak u stvaranju jake nacionalne banke. Ovo je prvo takvo spajanje. Nadamo se da će ih biti još – poručio je, među inim, Tomislav Vuić, predsjednik uprave HPB-a.

Naslovnica Šibenik