Dalmacija Šibenik

noćas na žirju

Bizarna prometna nesreća na otoku: 18-godišnjak u vožnji ispao kroz prozor Yuga i teško se ozlijedio, vozilo se prevrnulo, izletjelo s kolnika... Za volanom je bio - maloljetnik

 noćas na žirju

U prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa srijede na četvrtak, točnije oko 2.25 sati, na državnoj cesti D-128, otoku Žirju, teže je ozlijeđen 18-godišnjak, kao putnik u vozilu, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je maloljetni vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede, javlja sibenski.hr.

- Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima, upravljao s neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Yugo 45, po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, radi čega se počinje nekontrolirano kretati po kolniku, a gdje pritom 18-godišnji putnik na suvozačkom mjestu, koji nije koristio sigurnosni pojas i koji se naginjao kroz otvoren prozor na suvozačevim vratima, ispada iz vozila na kolnik.

Pri tom se vozilo prevrće, klizi po kolniku i izlijeće izvan kolnika u nisko raslinje, gdje se i zaustavlja - kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjaka će biti podnijet prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naslovnica Šibenik