Dalmacija Šibenik

KRIZA U PROSVJETI

Šibenski župan Goran Pauk apelira na sindikalne čelnike: Prekinite štrajk u školama! Prijeti nova globalna kriza, povećanje osnovice je maksimum što možete dobiti!

KRIZA U PROSVJETI
Goran Pauk: Štrajk postaje opterećenje za učenike

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk apelirao je na sindikalne čelnike da prekinu štrajk u školama jer je, ističe, Vlada već dala maksimum učiteljima i nastavnicima u trenutku prijetnje još jedne globalne krize.

- U trenutku kada se najavljuje još jedna globalna kriza, povećanja osnovice koja su obećana nastavnicima nisu samo izraz uvažavanja, već krajnji mogući realni pomak koji se u tom smjeru može napraviti- navodi Pauk u priopćenju na prvi dan općeg štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

Poručuje da promjena koeficijenata nije i ne smije biti "ad hoc" odluka, već ozbiljan pomak koji će biti u potpunosti usklađen i s mogućnostima centralne države i s unaprjeđenjem obrazovnog sustava.

Stoga, smatra, štrajk obrazovnih radnika u ovom trenutku, imajući u vidu rezultate koje je već postigao, postaje opterećenje za normalnu organizaciju obrazovnog procesa, za školske kalendare i obaveze učenika.

Pauk napominje kako nitko ne dvoji da je obrazovanje važno te podsjeća da Hrvatska zajednica županija već godinama izražava svoju spremnost za reformom školstva, pogotovo u svjetlu županija kao osnivača većine obrazovnih ustanova.

"Čini se da smo u cjelokupnom demokratskom procesu borbe za prava zaposlenih, borbu za bolje, modernije i kvalitetnije obrazovanje gurnuli u drugi plan. A to nikako ne smije biti tako", zaključuje Pauk.

Naslovnica Šibenik