Dalmacija Šibenik

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode u šibenskoj bolnici

Šibenik: pacijenti otpušteni, osoblju osigurana pitka voda

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode u šibenskoj bolnici

Uzroci onečišćenja vode na najderutnijem odjelu šibenske Opće bolnice - Uho, grlo, nos- koji nije obnavljan zadnjih 25 godina, još nisu poznati.

S obzirom da je Zavod za javno zdravstvo u petak, na temelju analize uzorka, utvrdio da na Odjelu voda nije za piće zbog povećane mutnoće, odmah su obustavljene sve operacije, a pacijenti, za koje je to bilo moguće, otpušteni kući.

Pokaže li se nužnim, a to će se znati u ponedjeljak, kako najavljuje ravnatelj Bolnice, dr. Željko Burić, Odjel uho, grlo, nos će biti izmješten na rezervnu lokaciju, po svoj prilici na Kirurgiju.

- Po prvom izvješću Tehničke službe, radi se o zamućenoj vodi, bakteriološki ispravnoj, ali praktično u dnevnom korištenju neupotrebljivoj - kazao je Burić, napominjući da je za osoblje Odjela osigurana pitka voda.

- U ponedjeljak će Tehnička služba sa suradnicima dati procjenu koliko brzo se stanje može sanirati. Ako to bude zahtijevalo intenzivnije i obimnije radove za koje treba više vremena, tog trenutka ćemo donijeti odluku kojom ćemo osigurati zdravstvenu skrb za pacijente s otorinolaringološkim problemima,a Odjel izmjestiti i omogućiti normalno daljnje funkcioniranje -  izjavio je dr. Burić.             

D. Blažević

Naslovnica Šibenik