Dalmacija Šibenik

LUČKA UPRAVA NE ODUSTAJE OD PROŠLOGODIŠNJEG ZAHTJEVA

Rogoznica: vlasnici brodica ostaju bez veza

LUČKA UPRAVA NE ODUSTAJE OD PROŠLOGODIŠNJEG ZAHTJEVA

Ponovno je aktualiziran zahtjev vlasnicima malih brodica u Rogoznici kojim Lučka uprava traži da vlasnici uklone brodice privezane uz rogozničku rivu

Ponovno je aktualiziran zahtjev vlasnicima malih brodica u Rogoznici kojim Lučka uprava traži da vlasnici uklone brodice privezane uz rogozničku rivu

Prošlog ljeta vlasnicima malih brodica u Rogoznici ravnatelj Lučke uprave Šibenik Šime Zenić poslao je ultimativan dopis da u roku tri dana uklone svoje brodice privezane uz rogozničku rivu.

Dopis i prijetnja policijom uznemirila je tada Rogozničane koju su digli pravu malu pobunu, čak su se nekolicina zamalo fizički sukobila s ravnateljem.

- Lučka uprava gospodari obalom koju je uredila i opremila priključcima, te stoga nije predviđena za stalne komunalne vezove, nego za nautički tranzit - decidiran je bio ravnatelj Šime Zenić.

Napetost je tada primirila rogoznička načelnica Sanda Jakelić obećanjem kako se vlasnicima brodice neće dirati dok se ne osigura alternativni vez. Alternativna lučica nije izgrađena, dopis Lučke uprave nije povučen pa Rogozičani s pravom strepe od ponavljanja prošlogodišnjeg izgona.

Ovih dana njih desetak, najstarijih, ponovno je primila rogoznička načelnica i izvijestila ih kako će se maknuti samo oni brodovi na čijem su vezu izgrađeni priključci za struju i vodu, otprilike do “Kovačije”, međutim, oni odgovorom i planovima lokalne vlasti nisu zadovoljni.

- Nismo protiv komercijalizacije rive i napretka Rogoznice, samo tražimo više obzira prema fetivim Rogozničanima koji vez imaju preko sto godina - kažu njih desetorica uglas.

Pitaju se kako to da je građevinska inspekcija na šibenskoj rivi zabranila postavljanje priključaka i metalnih stupića jer Lučka uprava nije ishodovala lokacijsku i građevinsku dozvolu, te mišljenje konzervatora, a u Rogoznici, u zaštićenoj jezgri, sve je to napravljeno.

Naslovnica Šibenik