Dalmacija Šibenik

Šibenik: na kupanje u Solaris za šest kuna po satu

Zahvaljujući prometnim rješenjima stručnog tima s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu na čelu sa Šibenčaninom Veselkom Protegom, Solaris će od ovog ljeta širom otvoriti vrata Šibenčanima i omogućiti im nesmetano besplatno kupanje na svojim plažama. Bit će to najveće kupalište na ovom dijelu Jadrana gdje će se dnevno, na više kilometra plaža, u špici sezone kupati gotovo deset tisuća kupača.

- Mučili smo se već nekoliko godina kako osigurati uredan promet vozila u krugu hotelsko – turističkog naselja. Kako Šibenčana koji su dolazili na kupanje ili uopće provod omogućiti dolazak, a da istodobno zadržimo visoku razinu usluge našim gostima kao i nesmetan pristup dostavnih i drugih službenih vozila, a osobito koridore za vatrogasna vozila u slučaju požara. Dovijali smo se kako znamo i umijemo, pa smo, tako, posljednjih sezona izdavali ograničen broj specijalnih propusnica. Nismo bili zadovoljni. A kako bi i bili. U špici sezone dnevno bi se u hotelskom krugu našlo i po 1.500 vozila. Ne samo da smo obarali razinu usluga prema 3.400 hotelskih gostiju, već su vozila blokirala vatrogasne koridore, čak i pristupnu županijsku cestu od Šibenika do Solarisa i Zablaća, pojašnjava glavni direktor Solarisa Goran Zrilić. On ne krije oduševljenje ponuđenim rješenjem stručnjaka Fakulteta prometnih znanosti.

- Uz 1.800 parking mjesta za goste hotela, predložili su izdvojeno parkiralište za dnevne posjetitelje - kupače i zaposlenike Solarisa. Već polovicom svibnja takvo parkiralište, smješteno uz hotel Jakov, stavljamo u pogon. Istina, to će nas i koštati. Za ta vozila osigurali smo 12 tisuća kvadrata, a o njemu će se brinuti čak 25 zaposlenih.

Zaposlenici Solarisa će, koristeći barcod kartice, besplatno parkirati, dok će drugi posjetitelji, kupači i korisnici drugih hotelskih sadržaja, sat parkiranja plaćati šest kuna. Vjerujemo da su cijene prihvatljive ako, na primjer, znamo da sat parkiranja u Vodicama stoji deset kuna. Novac zarađen na taj način, koristit ćemo isključivo za uređenje, opremanje i podizanje sigurnosti parkiranih vozila koje ćemo, uz zaposlene, nadzirati i videokamerama, kaže Zrilić.

                                                                                             Marijan DŽAMBO/EPEHA

Naslovnica Šibenik