Dalmacija Šibenik

Agonija samohrane majke: deložacija za 30 dana

Deložacija samohrane majke Milke Begić i njezine desetogodišnje kćeri Lucije iz stana na adresi Dublje 11 u Pirovcu, zakazana za srijedu u 10 sati, odgođena je za 2. srpnja.

 - Ne znamo razloge zbog kojih je Općinski sud u Tisnomu odgodio deložaciju jer rješenje joj nismo dobili – rekla nam je odvjetnica Dragica Čogelja, kojoj su sa Suda telefonom javili da obavijesti klijenticu o odgodi iseljenja. Odvjetnica Čogelja je Županijskom sudu u Šibeniku uložila žalbu na “zaključak” Općinskog suda u Tisnomu o tome da nema razloga za odgodu deložacije, no Sud se o žalbi još nije očitovao.

Milka Begić je u međuvremenu već spakirala svoje i kćerine stvari i preko oglasa pozvala svoje sumještane da dođu gledati nepravdu koja joj se nanosi. Veli da za ovakve “igre” nema više živaca te smatra da joj se agonija samo produljuje za još mjesec dana. Podsjetimo, Milka Begić je prije 20 godina kupila jedan od stanova u tzv. Hefnerovim zgradama u Pirovcu.

U akciji rušenja 1996. godine njezina je zgrada srušena te se uselila u jedan od stanova u drugoj Hefnerovoj zgradi nekoliko metara dalje. Iste godine, 1998., kad je njoj priznao vlasništvo nad stanom, Općinski sud u Šibeniku je kao vlasnika istog stana uknjižio i Željka Vukojevića iz Zagreba, dok je njezinu uknjižbu poništio. Vukojević je zatim stan prodao Peri Mariću iz Velike Gorice, čiji zahtjev za ovrhom upravo provodi Općinski sud u Tisnomu.

                                                                                   Mande Turčinov-Ježina/EPEHA

Naslovnica Šibenik