Dalmacija Šibenik

Najbrži konobar Vodica: Mrkicu gosti najmanje čekaju

Pobjednik Mrkica ulazi u cilj                 Nikša Stipaničev / CROPIX
Marko Sladoljev-Tumpor, zvani Mrkica, djelatnik caffe-bara “Dalmatino” pobjednik je spektakularne utrke vodičkih konobara koju četvrtu godinu zaredom organizirala Turistička zajednica Vodica u suradnji sa Sekcijom za ugostiteljstvo Udruženja obrtnika.

Stazu dugu oko 500 metara, od starta kod Barbinog kantuna na vodičkoj rivi, potom Obalom Vladimira Nazora, preko konobe Gušte i Ćorićevog tornja, pa do cilja na Trgu Franje Tuđmana, Marko-Mrkica otrčao je u rekodnom vremenu, ostavivši svoje protivnike daleko iza sebe.

Drugi kroz cilj prošao je dosadašnji dvostruki pobjednik Ivan Buklijaš, konobar “Cocolina”, a treći Marko Latin-Srdarić iz buffeta “Tony”. Pred gotovo tri tisuće ljudi, među kojima su bili i brojni gosti vodičkih hotela, utrka je obilovala komičnim scenama. Naime, neki konobari pokazali su dozu nespretnosti pa je bilo padova, onako s punim tacnama jer su trčali s tacnama na kojoj je bila puna butelja vina i tri čaše. Tijekom utrke na tri punkta konobar je morao zastati u svaku čašu ubaciti kocke leda i sve to skupa donijeti na cilj. Ispravno je utrku završila polovica od 24 sudionika. Pobjednik Makor ponio je veliki pobjednički pehar i zlatnu medalju.

Ante TALIJAŠ/EPEHA

Naslovnica Šibenik