Dalmacija Šibenik

Od Rogoznice pa do Pirovca kino samo u Vodicama

Česti gosti kina navečer su gledatelji iz Primoštena, Murtera i Drniša, a u poslijepodnevnim terminima gledateljska populacija su uglavnom vodički osnovci i srednjoškolci

Česti gosti kina navečer su gledatelji iz Primoštena, Murtera i Drniša, a u poslijepodnevnim terminima gledateljska populacija su uglavnom vodički osnovci i srednjoškolci

Jedino kino u Vodicama                                    Foto: Marija Mihić
Nakon što je Šibenik svoja ugasio, Vodice su jedina priobalna destinacija, na području od Rogoznice do Pirovca, koje imaju kino. Upravo se ovih dana navršila godina dana rada vodičkog kina pod okriljem Pučkog učilišta u dvorani novoobnovljenog Kulturnog centra.

U tom jednogodišnjem razdoblju odigrano je 108 filmskih naslova koje je vidjelo 9430 posjetitelja ili u prosjeku njih 86 po jednom filmu. Međutim, kako svaki film imao nekoliko projekcija onda je prosjek posjetitelja znatno manji. Naime, tijekom zimskih mjeseci na jednom projekciji bude dvadesetak gledatelja, dok je tijekom ljeta taj broj udvostručen. Inače, u proteklih godinu dana od prodanih ulaznica uprihodovano je 179.260 kuna.

No, kad se namire distributeri, plate režijski troškovi dvorane, podmire plaće djelatnika, onda kino ipak posluje s gubicima.

- Kad je kino u pitanju ne možemo govoriti o rentabilnom poslovanju. Stoga iz gradskog proračuna godišnje izdvajamo 500 tisuća kuna za funkcioniranje Pučkog učilišta pod kojim je kino, od čega na plaće djelatnika otpada 250 tisuća. To je naš doprinos poboljšanju kulturnog standarda naših građana, koji, moram priznati još nisu u dovoljnoj mjeri stekli naviku odlaska na kino-predstave – kaže vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Na projekcijama u udarnom večernjem terminu, napominje kinooperater Mario Petrović, najbrojniji su šibenski bračni parovi. Njih je daleko više od Vodičana, a česti gosti su nam gledatelji iz Primoštena, Murtera i Drniša. U posljepodnevnim terminima gledateljska populacija su uglavnom vodički osnovci i srednjoškolci.

- Dosada je kino isključivo radilo vikendom, najčešće od četvrtka do nedjelje, a za ovo ljeto tijekom srpnja i kolovoza planiramo svakodnevni rad. Na nekoliko frekventnih lokacija u Vodicama postavit ćemo nove izloge za oglašavanje kino programa, što će znatno poboljšati informiranje građana i gostiju o projekcijama filmova. Inače, kino program se objavljuje na internetskim stranicama grada Vodica i u dnevnom tisku, među kojima Slobodna Dalmacija najredovitije i najtočnije objavljuje naš program – rekao je Mario Petrović.

Najgledaniji film Shrek treći!

Najgledaniji film do sada bio je Shrek treći, tijekom njegove projekcije dva puta je bila rasprodana dvorana od 262 mjesta. Po posjećenosti slijede ga Harry Poter i red Feniksa, Simpsoni, Pirati s Kariba, Spiderman 3, Mr. Bean na praznicima, Kronike iz Narnije, Kraljević Kaspijan i Step up 2.

 

Naslovnica Šibenik