Dalmacija Šibenik

Drniš: ukinuti prodavači i poljoprivredni gospodarstvenici

Srednjoškolskom centru Ivana Meštrovića u Drnišu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za sljedeću školsku godinu ukinulo je odjeljenja prodavača i poljoprivrednog gospodarstvenika. Odobren je tek upis srednjoškolaca u tri četverogodišnja odjeljenja za gimnaziju, ekonomsku i elektrotehničku školu te jedno odjeljenje obrtnika, i to tokara i električara. Upisna kvota iznosi 92 učenika.

 - Uprava škole o tome je izvijestila Grad i Županiju i očekuje da će se političkim djelovanjem uspjeti izboriti za još jedan razred, inače bi se moglo dogoditi da gotovo 40 posto đaka, mahom učenica, školovanje nastavi u drugim sredinama. Naime, učenice koje s nešto lošijim uspjehom završe osnovnu školu neće imati izbora za nastavak školovanja u Drnišu, kazao je ravnatelj škole Ivan Zeljko.

Ministarstvo je, inače, broj odjeljenja srezalo na temelju broja upisanih učenika prijašnjih godina. Prošle godine, naime, osnovnu školu u Drnišu završio je 91 učenik, a srednju je upisalo njih 76.

- Ove školske godine iz osnovne škole izići će 105 učenika. Sljedećih godina bit će ih još više jer trenutno školu završavaju djeca rođena za vrijeme rata, a njih je u Drnišu, sasvim razumljivo, malo. Uz to je važno istaknuti kako svaki dan iz Drniša u školu u Šibenik ili Knin odlazi čak 87 drniških srednjoškolaca, uglavnom zbog usmjerenja koja mi nemamo, kaže ravnatelj Zeljko.

matilda jelčić / EPEHA

Naslovnica Šibenik