Dalmacija Šibenik

Osamdesetogodišnjaci na okupu

Promijenili pet država, a nisu mrdnuli iz Šibenika

Osamdesetogodišnjaci na okupu

Prvi put u Šibeniku je organizirano okupljanje Šibenčana rođenih 1928. radi zajedničkog obilježavanja osam desetljeća života. Na prozivci u Gradskoj vijećnici od ukupno 41 živih našlo se njih 26, među njima i Ante Bogdanović, koji je jedini stigao iz inozemstva, točnije iz Prijedora (BiH), u kojem neprekidno živi još od 1949. godine.

Vitalni i veseli osamdesetogodišnjaci, potvrdilo se to i ovom prigodom, živa su povijest Šibenika, u kojem su mnogi od njih ostali živjeti cijeli svoj život.

- Mi smo promijenili pet država i pet valuta, a nismo se mrdnuli iz svog grada – rekao nam je Bogde Čala, inače, uz Marka Baljkasa, inicijator i organizator ovog jedinstvenog okupljanja.

Među onima koji su došli na zajedničku proslavu našli su se i Ivan Picula, otac ministra Tonina Picule, zatim predsjednik bivše Skupštine Općine Šibenik Jakov Grubišić, predsjednik zadnjeg Izvršnog vijeća Općine Šibenik Vinko Guberina, bivši direktor Poliplasta i predsjednik KK Šibenke u vrijeme kad je taj klub osvojio prvenstvo države Dane Sekso i inženjer Nikola Despot.

Jedan od najzanimljivih je i nevjerojatno vitalni Ante Gulin, otac troje malodobne djece od kojih najmlađi ima deset godina. Gulin je upravo na dan okupljanja slavio svoj rođendan. Veselo ozračje upotpunila je šibenska klapa Stari prijatelji.

N. URUKALO / EPEHA

Naslovnica Šibenik