Dalmacija Šibenik

Šibenik ukratko: Izložba akvarela njemačkih autora; Koncerti na solarnu energiju

Izložba akvarela njemačkih autora

U prizemlju šibenske Gradske knjižnice Jurja Šižgorića otvorena je izložba akvarela članova likovne kolonije iz Muenchena čiji je voditelj Šime Vlahov. Zanimljivo je da su izloženi radovi njemačkih autora nastali na otoku Krapnju.

Koncerti na solarnu energiju

“Ekonergija 2008.” naziv je trodnevne manifestacije koju s ciljem promoviranja ekologije i korištenja energije iz obnovljivih izvora organizira Ekološka udruga “Van Grada”.

Tako će u četvrtak u 17 sati na Poljani nastupiti članice (manekeni i plesači) Scenske udruge “Leona”, plesna skupina Sjene i pjevači udruge Zlatni mikrofon, a u 20 sati je najavljen koncert Lane Jurčević. Manifestacija se nastavlja i u petak u 21 sat kada će na glavnom šibenskom trgu nastupiti grupa Deep in Rock, dok će u subotu od 20 sati pa sve do ponoći zaredati koncerti mladih šibenskih rock grupa “One more”, “6Six pack”, a večer će “začiniti” popularni “Let 3”. 

I “Reflekt” pokrao Mikulandru

Šibenska policija “češlja” tvrtke koje su u tvrtki “Izo-staklo”, u vlasništvu poduzetnika Živka Mikulandre kupovale robu, i za tu robu izdavali bjanko zadužnice bez pokrića te tako oštetile tvrtku za oko pola milijuna kuna. U utorak je na tapetu bila tvrtka “Reflekt” iz Zagreba, kao i odgovorna osoba, 26-godišnjak iz Zagreba protiv kojeg slijedi prijava za prijevaru u gospodarskom poslovanju, kao i zloporabe ovlasti. 

M.Ju.  / M.JU. / D.V.

Naslovnica Šibenik