Dalmacija Šibenik

Šibenik: ove godine najviše Francuza

Prema podacima, na području grada Šibenika od početka godine je boravilo oko 33.000 gostiju, koji su ostvarili oko 106.000 noćenja.

 - Budući da Šibenik trenutačno dnevno posjeti oko 3600 turista, očekujemo da ćemo do konca svibnja dostići brojku od 120.000 noćenja. To je oko 15.000 noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine, kazao je Borislav Lokas, predsjednik Turističke zajednice grada Šibenika. Šibenski turistički radnici iznimno su zadovoljni tim rezultatima budući da su postignuti s istim brojem kreveta kao i lani.

 - Do konca sezone, situacija će se popraviti što se tiče tog segmenta. Naime, uskoro očekujemo otvaranje hotela Vrata Krke i obiteljskog s četrdesetak kreveta u Zatonu. Međutim, nemalo će nam nedostajati šezdesetak tisuća noćenja koje je ostvarivao otok Obonjan, kao i dvadesetak tisuća noćenja iz kampa Zablaće koji neće otvoriti svoja vrata ove godine, rekao je Lokas. Inače, po strukturi gostiju, Šibenik su od početka godine najviše posjećivali Francuzi. Slijede ih Nijemci i Slovenci.

k. gulin /EPEHA

Naslovnica Šibenik