StoryEditorOCM
Dalmacijašok za BRAČANE

Milna ostala bez brzobrodske linije sa Splitom u sred sezone!

Piše PSD.
12. srpnja 2012. - 17:27
Županija splitsko-dalmatinska u četvrtak je raskinula ugovor s "Linijskom nacionalnom plovidbom" (LNP) o održavanju brzobrodske pruge između Splita i Milne, čime je zapadni dio otoka Brača usred turističke sezone (ne)očekivano ostao bez izravne morske veze sa županijskim središtem, ali i najfrekventnijom putničkom lukom na Jadranu.

Za sada nam iz nijedne nadležne institucije nisu mogli potvrditi hoće li i kada katamaran ponovno zaploviti iz splitske luke prema Milni.

Lokalne vlasti svoju su odluku obrazložile istekom koncesije iako je ona prestala važiti još 2009. godine, pa je splitski brodar u suvlasništvu poznatog poduzetnika Juroslava Buljubašića, čiji dvotrupci od 2004. godine plove na toj liniji, održavao prugu na temelju dodataka temeljnom ugovoru sa Županijom.

Ukidanje linije svakako začuđuje, jer je, kako tvrde iz LNP-a, odluka donesena "jednostrano i bez najave", i to u vrijeme kada se bilježi odlična popunjenost dvotrupca "Komiza". Da apsurd bude veći, na području Milne upravo je otvoreno novo pristanište za katamarane koje je financirala - Županijska lučka uprava.

Više u sutrašnjem broju 'Slobodne Dalmacije'.

GORDAN ZUBČIĆ

OJDANA KOHAREVIĆ 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:30