StoryEditorOCM
Dalmacija"GUŽVA" NA TRKALIŠTU

Počele završne pripreme za 297. Sinjsku alku

Piše PSD.
12. srpnja 2012. - 22:01
Završne pripreme alkara za natjecanje na 297. Sinjskoj alci počele su danas na Alkarskom trkalištu u Sinju.

Prije odlaska na trkalište vojvoda Ante Vučić pročitao je ispred štale alkarske ergele imena 27 od 29 kandidata, koji su se za natjecanja od početka svibnja pripremali u Sinjskom polju. Naglasio je kako želi da svi alkari preko cijele godine budu dosljedni, da intezivno budu uz konje, te se posvete alkarskom životu.

S obzirom da su u alkarskoj četi sve mladi alkari, vojvoda je istaknuo kako će sada sve oči biti uperene u njih te da moraju pokazati kako su dostojni predstavnici starijih alkara, bilo da nose koplje ili su u pratnji.

Vučić je rekao kako kao vojvoda od njih očekuje vojničko ponašanje kako na pripremama tako i na natjecanju.

Na popisu su osim poznatih imena alajčauša Tonća Bešlića, Kristijana Bikića, Josipa Čačije, Jure Domazeta Loše, Alena Filipovića Grčića, Hrvoja Filipovića Grčića, Denisa Gugića, Andrije Hrgovića, Dušana Ivandića, Frane Ivkovića, Nenada Marića, Joška Masnića, Tina Radanovića, Ante Runje, Marija Šušnjare, Frane Talaje, Petra Tomaševića, Mladena Vučkovića, Ante Zorica i zamjenika alajčauša Ive Zorice i vježbenici Stipe Bogdan, Mislav Franchini, Bože Mandac, Alen Poljak, Martin Šušnjara i Marko Vrca .

Vojvoda Vučić još nije definirao tko će koju funkciju obnašati na ovogodišnjoj Alci te hoće li svi odabrani kandidati biti dio svečane alkarske povorke.

Ovogodišnja natjecanja za slavodobitnika Sinjske alke počinju u petak, 3. kolovoza natjecanjem za Baru. Natjecanje za Čoju je dan poslije 4. kolovoza, dok će se natjecanje za 297. Sinjsku alku održati u nedjelju, 5. kolovoza.

Prema najavama iz Viteškoga alkarskog društva (VAD) na dan Alke gotovo cijeli državni vrh biti će u Sinju.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:54