StoryEditorOCM
DalmacijaHodočašća Gospi Sinjskoj

Sve veći broj hodočasnika koji pristižu svim cestovnim pravcima koji vode prema Sinju

Piše PSD.
7. kolovoza 2012. - 20:38
oš u vrijeme završnice ovogodišnje Sinjske alke počela su sve masovnija hodočašća nebeskoj zaštitnici grada alkara Gospi Sinjskoj koja će kulminirati u noći na 15. kolovoza tradicionalnim velikim misnim slavljem.

Sve je veći broj hodočasnika koji pojedinačno ili u manjim grupama pristižu svim cestovnim pravcima koji vode prema Sinju. Do početka ovog tjedna sinjskoj Majci organizifrano su hodočastili vjernici iz Dubrave - Sitna Gornjeg te iz Dicma, Trilja, Košuta, Vedrina i Vojnića.

U ponedjeljak i utorak na poklon Gospi Sinjskoj došli su vjernici Glavica, Brnaza, Otoka, Udovičića, Gale, Gljeva i Čaporica. Ove srijede hodočaste vjernici Radošića, Bajagića i Obrovca, u četvrtak Lučana i Turjaka, u petak Karakašice, Suhača, Graba i Rude, subota je rezervirana za vjernike iz Čitluka, Jasenskog, Biteelića, Zasioka, Vučipolja, Dabra, Ugljana, Strmendoca, Novih Sela, Okruka na Čiovu, Radune u Kaštelima te splitskih Pujanki i Brda.

U nedjelju 12. kolovoza u Sinj će stići tradicionalno stići mladi hodočasnici s područja Splitsko-makarske nadbiskupije, a potom hodočasnici iz Imotske krajine i Rame. Posljednjeg dana prije Gospe, 13. kolovoza, hodočastit će Sinja i Podvaroša, Hrvaca, Potravlja, Satrića, Maljkova, Zelova, Tijarice i Kamenskog. U nedjelju poslije Velike Gospe, 19. kolovoza, kao posljednji stićiće hodočasnici iz Mravinaca i Kučina.

Od ponedjeljka 6. kolovoza počela je devetnica Gospi Sinjskoj. Svakog dana do 14. kolovoza u 18,20 sati je krunica i molitva devetnice, a od 19 sati je sveta misa koju predvodi fra Ivan Šarčević.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:49