StoryEditorOCM

Općina Dugopolje dobila svoje prvo glasilo

Piše PSD.
28. rujna 2012. - 01:48
Općina Dugopolje dobila je svoje prvo glasilo – "Dugopoljski glasnik", list koji će na 52 stranice, formata A 4, izlaziti četiri puta na godinu u nakladi Narodne knjižnice Dugopolje, te će, prema riječima prof. Stanka Balića, njegovog glavnog urednika, donositi sadržaje iz gospodarskog, društvenog, kulturnog i sportskog života, kao i druge teme zanimljive čitateljstvu.

- Posebna će se pažnja pridavati zavičajnosti i baštini – naglasio je prof. Balić dodavši kako ovoga puta svjedočimo još jednom bitnom iskoraku u razvoju Općine.

Prvi broj glasila predstavio je novinar Josip Jović kazavši kako je ovo jedan od značajnih arhiva koji će ostati na spomen generacijama.

- Ovakvi listovi važni su jer odišu svojom vjerodostojnosti, posvećeni su univerzalnim ljudskim vrijednostima i općem interesu, nasuprot velikih medija koji često manipuliraju ljudima i služe kao politička propaganda. Kroz ovakve listove možemo braniti i očuvati tradicijske vrijednosti na kojima živimo, a vjerujem da će se kroz rad u glasilu afirmirati i mnogi mladi novinari – kazao je Jović.

Izvršni urednik glasila, novinar Joško Čelan, prisjetio se ovom prilikom i sličica iz djetinjstva i mladosti koje ga vežu za Dugopolje pohvalivši i sve svoje suradnike, novinare amatere, za iznimnu pismenost.

- Dugopolje, evo, nakon svega onog zadivljujućeg što je stvorilo, sada ima i svoj glas(nik). Na Hrvatskoj je da i ona vrati – ako ga je ikad stvarno imala – svoj glas: svoje medije, svoje katedre, svoju kulturu...Samo tako može izići i iz ove svoje najnovije "hrvatske šutnje" i samo tako može osigurati sebi i svojoj djeci opstanak, slobodu i blagostanje – poručio je Čelan.

Prema riječima prof. Balića veliku potporu glasniku daje i Općina Dugopolje čije je načelnik Zlatko Ževrnja uputio ovom prilikom čestitke svim suradnicima lista u kojem će se, vjeruje on, naći sve ono što je vrijedno u općini, kao i u njezinom susjedstvu. Vidi i potencijal da bi ovaj glasnik u budućnosti mogao postati i mjesečnik.

Ovu svečanost, koja se vezala uz Dan općine Dugopolje i blagdane Sv. Mihovila i Sv. Jeronima, te uz petu obljetnicu Narodne knjižnice Dugopolje, upotpunio je i glazbenik Oliver Rogošić koji je na sviralama, guslama i diplama okupljenima u Domu kulture "pripovjedio" o dugopoljskoj tradiciji.

Urednik fotografije u listu je Hrvoje Jelavić Šako, za grafičku pripremu zaslužni su Nenad Nazlić i Zvonko Bare, a tisak Slobodna Dalmacija Print d.o.o.

Mia Sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:49