StoryEditorOCM
DalmacijaSVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Dan grada Trilja: pozdravi Gotovini, Markaču i Norcu

Piše PSD.
28. rujna 2012. - 21:35
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Triljani su u petak obilježilli Dan grada koji se slavi u povodu blagdana sv. Mihovila arkanđela, gradskog nebeskog patrona.

Otvarajući svečanost, održanu u dvorani gradskog kina, Ivan Bugarin, predsjednik Gradskog vijeća, pozdravio je saborske zastupnike Tomislava Karamarka, Milijana Brkića, Antu Babića i Dinka Bošnjaka, izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županom Antom Sanaderom, gradonačelnike i načelnike susjednih gradova i općina među kojima je naročito spomenuo Zlatka Ževrnju, načelnika Dugopolja, općine kojoj je sv. Mihovil također nebeski zaštitnik, predstavnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata, državnih službi, gospodarsvtenike, župnike triljskog kraja na čelu s triljskim župnikom i dekanom Cetinskog dekanata don Stipom Ljubasom i druge.

Posebni pozdrav Bugarin je uputio hrvatsim generalima u Haagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a poimenice je pozdravio i Antu Norca, oca Mirka Norca.

U izvješću o postignućima na području grada Trilja od prošlogodišnje svečane sjednice načelnik Ivan Šipić posebno se osvrnuo na uspjehe u radnoj zoni Čaporice - Trilj, kazao je Šipić, nema radnu zonu da bi se dužnosnici njome hvalili, kako su to nedavno izjavili pojedini ministri, već da poduzetnici unutar zone otvore što veći broj radnih mjesta za Triljane i druge nezaposlene, te da od poreza i komunalne naknade iz zone grad osigura trajne izvore sredstava kojima će poboljšati komunalnu infrastrukturu i sveukupni društveni život.

Šipić je naglasio kako u zoni aktivno djeluje sedam gospodarskih subjekata koji zapošljavaju 230 radnika, a još dva gospodarska objekta su u tijeku izgradnje.

Iako je zona, kada je u pitanju i trošenje gradskog proračuna, apsolutni prioritet Triljani, naglasio je gradonačelnik, nisu zapostavili ni ulaganja u komunalnu infrastrukturu potrebnu građanima u njihovim naseljima kao ni društvene djelatnosti, od kulture i sporta do socijale.

Šipić se pohvalio kako se upravo u Trilju realizira najveća komunalna investicija u cetinskom kraju, vodovod Vrpolje-Velić-Čačvina vrijedan preko 12 milijuna kuna.

Od gostiju na sjednici prigodno su govorili don Stipe Ljubas ističući da je Trilj jedini grad u Hrvatskoj koji je za svog patrona izabrao sv. Mihovila. Govoreći da ima i dobrih političara župnik je, gledajući u župana Sanadera, kazao "Ja župana ne bih mijenjao".

U ime nazočnih čelnika gradova i općina prigodnu čestitku izrekao je Ivica Glavan, gradonačelnik Trilja dok je u ime saborskih zastupnika prigodno govorio Dinko Bošnjak. U svom obraćanju župan Sanader uzvratio je Ljubasu riječima "Nećemo mijenjati našeg dekana".

Na svečanoj sjednici uručene su ovogodišnje nagrade grada najzaslužnijim Triljanima. Odlukom gradonačelnika Šipića Povelju grada Trilja dobili su: moto-klub Noćni jahači te hrvatski misionari u Tanzaniji don Nikola Sadrić i don Dražen Klapež. Umjesto don Dražena, koji nije uspio doći iz Tanzanije, Povelju je primio njegov brat Ćiril.

Toni Paštar
Snimio: Duje Klarić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:44