StoryEditorOCM
Dalmacijanebriga

Čelnici triju mjesnih odbora: Ne gasite poštanski ured na Hanu

Piše PSD.
22. siječnja 2013. - 21:25
Ne gasite poštanski ured na Hanu – poruka je iz pisma koje su na adresu gradonačelnika Sinja i Hrvatskih pošta uputili predsjednici mjesnih odbora Bajagić, Gljev i Obrovac (sinjski).

Od gradonačelnika Ivice Glavana zahtijeva se intervencija kod nadležnog ministarstva da se Pošta na Hanu ne ukine, a od Hrvatskih pošta da preispita odluku i boljom organizacijom rada ovog poštanskog ureda, posebice njegova radnog vremena, osigura njegovu profitabilnost.

Pošta Han spada među najstarije poštanske urede u cetinskom kraju i sa svega dva djelatnika, od kojih je jedan pismonoša, pokriva naselja Bajagić, Gljev, Obrovac (sinjski), Han, Prijarica, Čačijin Dolac, Gala i dio Glavica s više od 3000 stanovnika.

Potpisnici prosvjednog pisma, koje jednoglasno podržavaju aktivisti svih relevantnih političkih stranaka na tom području, drže nedopustivim da se poštanski ured na Hanu ugasi.

Cijeli taj kraj ionako je zaboravljen te je već platio danak zaostalosti, zbog čega mladost bježi u potrazi za poslom i egzistencijom. Izglednim gašenjem poštanskog ureda depopulacija će se još više ubrzati.

Da se to ne bi dogodilo, čelnici triju mjesnih odbora, čija naselja gravitiraju Hanu, apeliraju na gradske, županijske i državne vlasti i na još uvijek državno poduzeće Hrvatsku poštu da zajednički pronađu rješenje kako bi se sačuvao poštanski ured na Hanu.

Na svoje sumještane apeliraju da upravo u Pošti Han konzumiraju sve usluge koje taj ured pruža kako bi se povećala njegova rentabilnost.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:31