StoryEditorOCM
Dalmacijauvjereni u pobjedu

HDZ drži sve: Prgomet, Primorski Dolac i Lećevicu

Piše PSD.
19. ožujka 2013. - 23:37
Dugogodišnja vladavina HDZ-a u svim trima općinama kaštelanske Zagore i nakon svibanjskih lokalnih izbora mogla bi biti nastavljena. HDZ-ovi aktualni načelnici očito nemaju jake protukandidate, pa će reizbor Ivana Skelina u Prgometu i Bože Vidića u Primorskom Docu, ali i najavljeni povratak Ante Barana u Lećevici, proći bez poteškoća. Skelin, koji je na zadnjim lokalnim izborima u Hrvatskoj ostao upamćen po pobjedi i prije negoli su se izbori održali, jer je bio jedini kandidat, nakon promišljanja ipak je donio odluku.

Uređenje mjesta

– Da, izlazim na izbore kao kandidat HDZ-a i uvjeren sam u pobjedu. Načelnik općine sam već dva mandata, a u tom smo vremenu napravili puno posla. Od izgradnje vodovodne mreže, asfaltiranja svih zaseoka u općini, uređenja gotovo 80 posto niskonaponske mreže, novih mrtvačnica te uređenja dvaju željezničkih prilaza koji su građanima zbog opasnosti bili stogodišnji problem. Oslobodili smo građane i plaćanja komunalne naknade i odvoza smeća, ali i napravili brojne druge stvari – veli Skelin, koji će na svibanjskim izborima imati protukandidata Tomu Papića, kojemu će zamjenica biti Tonka Maljković, oboje aktualni općinski vijećnici iz redova HSS-a i HSP-a.

Korak dalje, u Primorskom Docu, načelnik Božo Vidić, koji upravlja općinom već četiri mandata, još nije donio konačnu odluku. Želio bi se, kako nam kaže, malo odmoriti, na iduće izbore izići eventualno kao zamjenik načelnika, no ljudi koji ga okružuju za takvu ideju ne žele ni čuti.

– Ne daju mi da se maknem s mjesta načelnika. Žele da opet budem kandidat. Posla je puno, trči se na sve strane, treba to izdržati. Pomalo sam iscrpljen, ali ako se bude inzistiralo, pristat ću na ponovnu kandidaturu – veli nam načelnik Vidić, koji zadnjih godina u općini Primorski Dolac gura i realizira velike projekte kao što je nova gospodarska zona u kojoj je riješena kompletna infrastruktura, ali i izgradnja nove dvorane vrijedne više od 10 milijuna kuna.

Vidiću bi protukandidat na izborima mogao biti HSS-ovac Ante Knežević, a valja spomenuti kako su upravo HDZ i HSS jedine dvije stranke koje participiraju u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća.

U Lećevici, općini gdje se zadnjih godina ratovalo zbog izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, na vlast želi, kako se naveliko govori, Ante Baran, koji je na zadnjim lokalnim izborima s 82 posto glasova dobio mandat, da bi nakon godinu i pol dana s mjesta prvog čovjeka općine otišao na funkciju direktora Regionalnog centra. Na funkciju načelnika umjesto njega došao je Jozo Matas.

Nakon što smo ga zamolili za komentar glasina kako se opet vraća u Lećevicu, Baran nam je kazao kako razmišlja o tome, te kako stranka još nije donijela konačnu odluku. Osim njega, za sada u Lećevici još nema javno istaknutih kandidata, a očekuje se kako bi, kao i prošlih godina, netko od predstavnika ekoloških udruga mogao biti nezavisni kandidat.

jakov žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:02