StoryEditorOCM
Dalmacijado 18. travnja

Prijavite se za CEMEX-ove graditeljske nagrade

Piše PSD.
19. ožujka 2013. - 20:45

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu sedme Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća. 

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 18. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u svibnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori s projektima koji su završeni tijekom 2011. i 2012. godine, s tim da pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ova cementa. 

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne, te Infrastrukturne građevine. Tu su još i dvije posebne nagrade za projekte koji poštuju načela održive gradnje i pristupačnosti osobama s posebnim potrebama. 

Ovogodišnji hrvatski Odbor nagrade čine: dr. sc. Ante Mihanović, profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske te član suradnik Akademije znanosti i umjetnosti, profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, te arhitekt Nikola Bašić, također član suradnik Akademije znanosti i umjetnosti, ujedno i jedan od laureata Graditeljske nagrade CEMEX.

 Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom natječaju, 22. globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se u studenome održati u Meksiku. 

J. Matić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:01