StoryEditorOCM
Dalmacijalivnjaci će predložiti bratimljenje dvaju gradova - livna i kaštela

Osnovana ‘Livanjska zajednica Kaštela’

Piše PSD.
20. ožujka 2013. - 23:55
Svi Livnjaci naseljeni u Kaštelima dobili su svoju udrugu, a cilj “Livanjske zajednice Kaštela”, kako je kazao Karmelo Milanović, jest prije svega poveznica između dvaju gradova Livna i Kaštela .

- Činjenica da su se naši stari u prošlim vremenima družili, trgovali i međusobno povezivali daje nam za obavezu činiti to isto. Kulturu koju smo upoznali u Kaštelima preko kulturnih udruga trebamo prezentirati u našim krajevima, a isto tako kulturu iz naših krajeva treba prezentirati u Kaštelima. Posebno treba razmišljati o mladima, pokazati im kako je važno držati do kulturne baštine svoga kraja te poštovati se i odgajati ih u duhu tolerancije.

Mogu kazati kako ćemo predložiti inicijativu da Grad Kaštela postane grad prijatelj Gradu Livnu. Veliki dio građana Kaštela je iz tog i susjednih krajeva i čine vrlo važnu kariku razvoja Kaštela, a suradnju bi trebali ostvariti na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu - kazao je Milanović.

Kulturna baština, dodaje Milanović, vrlo je važna za naš narod.

- Nažalost, ne sjećam se kada smo imali priliku da kulturne udruge Livna i Kaštela imaju zajedničku kulturnu manifestaciju u kojoj bi svake od njih pokazale svoje ljepote i različitosti. Drugi i najvažniji cilj Udruge “Livanjska zajednica “ jest humanitarni rad. Želja nam je u ovim teškim trenucima pomagati našim sugrađanima.

Iako to mnogi naši članovi već godinama samozatajno rade, sada će se to raditi preko udruge. Tako da ćemo osnovati fond za pomoć potrebitim građanima i stipendije za studente našega grada - zaključio je Milanović i pozvao sve Livnjake da se priključe ovoj zajednici te na taj način pripomognu u svojim mogućnostima u ovoj dobroj namjeri.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Midrag Vidović, u Izvršni odbor Franimir Novokmet, Stipe Pavlinović i Branko Duvnjak. Nadzorni odbor čine Ivan Milardović, Jozo Latinčić i Edvard Milanović.

JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:36