StoryEditorOCM
Dalmacijaslavlje u gomilici

Više od tisuću ljudi na prvoj ovogodišnjoj pučkoj fešti u Kaštelima

Piše PSD.
6. srpnja 2013. - 01:11
Ako je suditi prema prvoj ovogodišnjoj pučkoj fešti u Kaštelima, koja se večeras održala na plaži Kamp u Kaštel Gomilici, Kaštelani i njihovi gosti provest će veselo ljeto.

Unatoč jakom vjetru, na Gomiličku feštu pristiglo je više od tisuću ljudi, kako iz Kaštela, tako i gostiju iz obližnje marine.

Za njih su organizatori iz udruge Sveti Jeronim, kako je kazala predsjednica Kristina Ljubičić, pripremili nešto više od 300 porcija crnog rižota, stotinjak kilograma srdela te isto toliko pedoča i drugih školjki, a nije nedostajalo ni nezaobilaznih ćevapa i drugog mesa s gradela.  

Unatoč značajnim količinima pripremljene hrane, sve što se nudilo podijelilo se u prva dva sata održavanja fešte, što je bilo uvjetovano i činjenicom da su hranu mogli dobiti iz ruku gradonačelnika Ivana Udovičića, dogradonačelnika Milija Novaka, saborskog zastupnika Ante Sanadera, kao i predsjednika Gradskog vijeća Denisa Ivanovića, koji su svoju ulogu kuharskih pomoćnika, odradili bez zamjerki.

Sva hrana dobro se zalila, a odličnom ambijentu i dobroj zabavi doprinijela je i glazba uživo grupe Vox Box iz Omiša, uz koje će se fešta produžiti do kasno u noć.

Jakov Žarko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:47