StoryEditorOCM

Supetar: rođendanska čestitka dr. Dušku Kečkemetu

Piše PSD.
14. kolovoza 2013. - 17:44
Uz riječi zahvale za sve što je učinio u istraživanju i vrednovanju Supetra i otoka Brača, njihove povijesti, kulture i umjetnosti te uz dobre želje, Supetrani su dr. Dušku Kečkemetu čestitali njegov 90. rođendan.

Svečanost je održana u Galeriji „Ivan Rendić“ za čije je utemeljenje i te kako zaslužan dr. Kečkemet, a bez njegova rada i objavljenih knjiga i monografija najznamenitiji Supetranin i nestor hrvatskoga kiparstva Ivan Rendić otišao bi u zaborav.

O bogatom opusu slavljenika i njegovoj knjizi „Zapisi i sjećanja“ koja je ugledala svjetlo dana zahvaljujući izdavaču „Brevijar“ Matka Alaburića kazivao je akademik Petar Šimunović. Njegova bibliografija, naglasio je Šimunović, je impresivna jer je objavio pedesetak knjiga, 150 znanstvenih radova i tisuću drugih radova, napisa, prikaza i kataloga.

„Cijeloga života hodao je uspravno jer su mu stavovi bili ispravni. Bio je i ostao savjest Splita“- kazao je sveučilišni profesor dr Ivo Šimunović.

Na završetku je svima riječi zahvale uputio slavljenik dr Kečkemet. koji od 1993. godine živi u maloj i mirnoj Luci Bobovišća na Braču, i u njoj se u cijelosti posvetio pisanju i istraživanju.

Tekst i slika: IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:20