StoryEditorOCM
Dalmacija15. izdanje

U Solinu održan jubilarni "Papa fest"

Piše PSD.
7. listopada 2013. - 00:19
/ Dragi mladi, raduje nas što svojom glasnom pjesmom ne dopuštate da naša Crkva zaspe i da budite uvijek novu nadu – ovim je riječima generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Ivan Ćubelić otvorio jubilarni "Papa fest" koji se, evo, već 15. put, održao u spomen i zahvalu papi Ivanu Pavlu Drugome i njegov susret s mladima na Gospinu otoku.

Uspomene na taj posjet evocirao je i solinski gradonačelnik Blaženko Boban kazavši kako se u nijednom gradu kojeg je Papa do tada posjetio nije osjetila takva "kemija" između mladih i Svetoga Oca i zato smo na to jako ponosni, istaknuo je Boban, nakon čega su se u solinskoj dvorani na Bilankuši nastavile nizati pjesme posvećene ljubavi i Kristu, izvedbe 14 Vokalno-instrumentalnih sastava i solista:

Izidor, Znak mira, Krstitelj, Darovi Duha (svi iz Splita); Cor et anima (Tugare); Ivan Merz (Kaštel Novi); Trinitas (Otočac); Emaus (Trogir); Vedran Vegar (Knin); Frama Kočerin (Kočerin); Očima srca (Mali Lošinj); Petar Čulić (Dugi Rat); Trinity (Čepin) i na kraju domaćini slavljenici - "Papa band", koji su za svoju 15. obljetnicu primili i posebna priznanja iz ruku svojih budućih nasljednika, članova dječjeg zbora Gospe od Otoka.

Svim sudionicima ovog festivala duhovnih šansona ove je godine uručen i kipić Ivana Pavla Drugog koji je izradio prof. Jure Milić iz restauratorske radionice Doma Zvonimir u Solinu, a članovima organizacijskog odbora festivala: župniku don Vinku Sanaderu, don Bobi Deliću i Sanji Štrk, zahvalnice za uspješnu organizaciju jubilarnog festivala.

Mala Nikolina

Veliki pljesak dobila je i i 9-godišnja Nikolina Jurišić iz Tugara nakon što je od uzbuđenja, uz lijepi glasić, pustila i pokoju suzicu.

Rekla nam je poslije kako joj se spojila trema i radost zbog nastupa na velikom događaju, a podršku su joj na pozornici zato dale njezine tri sestre koje su s njom pjevale: Petra, Anamaria i Nela.

Sve su u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije i zboru od malih nogu, vele. Mama Nediljka im je napisala tekst za pjesmu, a najstarija sestra Petra glazbu i aranžman.

Pokrovitelji ovog festivala, kojeg je organizirala Župa Gospe od Otoka, su Nadbiskupski ordinarijat Split i Grad Solin, supokrovitelji Splitsko-dalmatinska županija i "Cemex", a voditeljice programa su bile Nevena Domazet i Magda Vrvilo. Uz brojne uzvanike program su pratili i dožupan Ante Šošić, te saborski zastupnik Ante Sanader.

Mia Sesartić
Snimio: Nikola Vilić / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:19