StoryEditorOCM

Stipe Jadrijević Cvrlje novi predsjednik SDP-a Sinja, poraženi prijete osvetom na konvenciji

Piše PSD.
25. studenog 2013. - 10:55
Stipe Jadrijević Cvrlje, diplomirani ekonomist iz Glavica, novi je predsjednik Gradske organizacije SDP Sinja. Na toj dužnosti Jadrijević Cvrlje naslijedio je Natašu Poparić koja je na čelu sinjskog SDP-a biula 8 godina.

U drugom izbornom krugu provedenom tajnim glasovanjem po principu jedan član-jedan glas Jadrijević Cvrlje osvojio je uvjerljivu većinu sinjskih socijaldemokrata. Na izbore je izišao 181 od ukupno 239 članova. Jadrijeviću Cvrlji povjerenje je dalo 110 članova, dok je njegov protukandidat Edo Vrančić, koji je bio favorit dosadašnjeg stranačkog čelništva, dobio 71 glas.

Izbori novog vodstva SDP Sinja trebali bi završiti 30.studenoga za kada je najavljeno održavanje izborne konvencije. Na njoj će se birati novi saziv Gradskog odbora, dva potpredsjednika i članovi Predsjedništva. Nezadovoljni izborom Jadrijevića Cvrlje najavljuju da će na konvenciji u čelništvo gradske organizacije sigurno biti izabrana njihova većina pa će novi predsjednik biti prisiljen provoditi njihovu politiku.

U protivnom prijete da će zahtjevati raspuštanje Gradskog odbora. To bi, kao i u izborima za predsjednika, mogao biti pucanj u prazno jer nema potporu kod županijske organizacije te stranke i njenog predsjednika Arsena Bauka koji je u subotu navečer došao u Sinj čestitati Stipi Jadrijeviću Cvrlji na izbornoj pobjedi.

Toni Paštar
FOTO: ARHIV CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:08