StoryEditorOCM
Dalmacijaza svačiju dušu

Kulturna ‘kartulina’ uživo: večeras počinje 30. Supetarsko lito

Piše PSD.
21. lipnja 2014. - 17:52

Jubilarno, 30. supetarsko lito, uz svečanu ceremoniju, otvorit će se večeras, u 21 sat, ispred župne crkve. Bit će to svojevrsna supetarska kulturna ‘kartulina’ uživo jer će nastupiti gotovo sve kulturne udruge i društva koja djeluju u tom bračkom središtu.

Prije 30 godina, 7. kolovoza, u Supetru je održana izložba slika velikog Ignjata Joba pa se taj događaj smatra početkom Supetarskog lita. Ovoga ljeta, na isti taj datum, u galeriji Supetarskog lita održat će se retrospektivna izložba fotografija, medijskih objava, novinskih članaka i biltena.

U sklopu jubilarnog Supetarskog lita najavljene su brojne izložbe slika, folklorne i klapske večeri, kazališne predstave, koncerti ozbiljne glazbe i predavanja te Ljetni karneval. Bit će tu šesti po redu Supetar Super Film Festival, VOISA Music Festival i Festival čakavske riči “Stjepan Pulišelić”.

Kroz ciklus predavanja predstavit će se djela velikana kulture i umjetnosti, kao što su Ignjat Job, Ivan Rendić, Tin Ujević, Marko Vušković, Felix Tironi i Kuzma Beović.

Organizatori su Grad Supetar i njegova Turistička zajednica, uz suorganizatore Narodnu knjižnicu i Galeriju “Ivan Rendić”, Župu Supetar i Muzej otoka Brača.

I. RADIĆ, foto: zvonimir barišin / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:06