StoryEditorOCM
DalmacijaNIJE PATKA

Od nedjelje brže navrh Klisa: otvara se novih kilometar i pol brze ceste

Piše PSD.
22. lipnja 2014. - 13:25
Brza cesta Solin - Klis, točnije poddionica Majdan – Jamani, duga kilometar, te prva etapa poddionice Jamani - vijadukt Ploče, otvorit će se u nedjelju poslijepodne od 18 sati, a cijelom brzom cestom moći će se voziti od kraja listopada!

Potvrdila nam je to Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, a vijest o skorom završetku radova razveselit će mnoge koji s nevjericom prate događanja na ovoj značajnoj prometnici.

Kao i događanja oko nje, jer kako se pomiču ograde i branici, pomiču se i rokovi dovršetka pa je Brza cesta dostigla svojevrsan rekord i ušla u 26. godinu gradnje. Stoga je opravdana sumnja o kraju radova i sada kada je iz Hrvatskih cesta najavljeno da je radovima kraj.

- Sada nema nikakve dileme ni odgode, ovaj dio dug kilometar i po otvorit će se u nedjelju. Molimo vozače za strpljenje, jer cesta se mora u potpunosti pripremiti za vožnju – kaže Tamara Pajić, dok dionicom Majdan - Jamani prolaze vozila u dobro poznatom “suženom” profilu.

No, od nedjelje će se i to promijeniti pa će se vozači koji redovito putuju tim pravcem morati naviknuti na široku cestu.

Prvi radovi na brzoj cesti zabilježeni su još u ljeto 1989. godine, dakle u prošloj državi, a evo, makar jedna važna poddionica bit će završena 25 godina poslije.

Cestu su pratile brojne teškoće, u zadnje vrijeme pogotovo, nakon problema s “Konstruktorom”, a poslije i s “Hidroelektrom”, no, kako kažu u Hrvatskim cestama, izvođači će, unatoč svemu, ostati, a radovi su vrijedni 248 milijuna kuna bez PDV-a.

Na kraju, iz Hrvatskih cesta zahvaljuju svima na strpljenju i najavljuju kako će uoči otvaranja ovih poddionica u nedjelju Brza cesta biti zatvorena od 4 do 18 sati. A zatim oprezno i polako brzom cestom, svatko u svom smjeru.

ojdana koharević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:45