StoryEditorOCM
Dalmacijadobra sirovina

Grad Kaštela ima milijun kuna štete zbog krađe rasvjetnih stupova

Piše PSD.
13. kolovoza 2014. - 21:19
Grad Kaštela u zadnjih pet godina ima milijun i 58 tisuća kuna štete zbog krađe rasvjetnih stupova. Ukradeno je, naime, 56 kandelabara, a k tome su još ove godine dva stupa oštećena.

- Nabavljeno ih je oko 200 i ako vi kažete da ih je ukradeno 56, ispada da je ukradena gotovo jedna trećina. Mislim da su za lopove naši kandelabri interesantni zato što su izrađeni od mesinga, koji jako dobro kotira na tržišnu otkupa sirovina pa se taj “biznis” očito isplati - kaže Ivan Udovičić, gradonačelnika Kaštela.

- Moji prethodnici su mesingane kandelabre naručivali kako ne bi nagrđivali povijesni eksterijer. Postavljani su uglavnom uz obalu u starim gradskim jezgrama. U drugim dijelovima grada su željezni i pocinčani, ali oni kradljivcima, očito, nisu interesantni - zaključuje Udovičić i dodaje kako komunalni redari ne mogu noću dežurati baš u svakom kutku grada.

Kad su mesingani stupovi naručivani, koštali su po četiri tisuće kuna, a sad je cijena 16 tisuća kuna - doznajemo od Udovičića.

m. didić

Trogirskim lopovima nisu zanimljivi

Na trogirskom području nije zabilježena nijedna krađa rasvjetnog stupa. U gradskoj upravi smatraju da je razlog vjerojatno njihov materijal koji ne kotira na tržištu. Naime, trogirski kandelabri su od željeza i aluminija, a i nalaze se na frekventnim mjestima pa ih se lopovi i ne usude dirati.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:28