StoryEditorOCM
DalmacijaSplit je centar svita!

Provjerite zašto je Ukrajinka Tatiana na Resniku dočekana kao zvijezda

26. rujna 2016. - 16:23
dvomilijuntni_putnik11-260916

Zračna luka Split u prvih osam mjeseci ove gone, po prvi put u svojoj povijesti zabilježila dvomilijuntog putnika. Preciznije, dvomilijunta putnica Ukrajinka Tatiana Kremen, u ponedjeljak je na letu Croatia Airlinesa iz Munchena doputovala u Split. U salonu Zračne luke Split dočekana je od strane direktora Lukše Novaka i njegovih suradnika, koji joj je čestitao i uručio brojne darove. Iznenađena srdačnom dobrodošlicom, Tatiana nije skrivala zadovoljstvo.

- Presretna sam. I do sada sam putova u Hrvatsku, ali ovo je prvi put da sam sletjela u Zračnu luku Split. I evo vidite kako me lijepo posrećilo, kroz smijeh je kazala ova mlada putnica koja svoj odmor nastavlja na najsunčanijem otoku Hvaru.
Direktor Novak u ime Zračne luke uručio joj je darovni paket autohtonih domaćih proizvoda, u ime Uprave Croatia Airlinesa povratnu kartu za dvije osobe dao joj je Boris Kolka, dok je sretnoj putnici vikend aranžman u splitskom hotelu Park, isto za dvije osobe, uručila Davina Đirlić Ljubičić.

- Brojke od dva miljuna putnika koji su prošli kroz našu Začnu luku Split rezultat su pozitivnog trenda rasta putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom razdoblju. Naime, mi u ovoj godini bilježimo rast broja putnika za čak 17 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a odnosi se na prvih osam mjeseci, a samo u srpnju ove godine kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 544 tisuće putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu.

Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa i putnika, kao i zrakoplova će se nastaviti i u podsezoni, a naš nacionalni prijevoznik tijekom zimskog reda letenja povećati će broj letova za Munchen sa četiri na šest tjedno, a za Rim će letjeti svakodnevno, umjesto dosadašnjih pet puta u tjednu, kazao je ovom prigodom direktor Lukša Novak, i najavio kako krajem listopada kreću radovi na proširenju Zračne luke koja će do kraja ove godine prema procjenama zabilježiti promet od 2 milijuna i 250 tisuća putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:04