StoryEditorOCM
DalmacijaVremenska prognoza

Kiša, grmljavina i jako jugo: u dijelovima Dalmacije očekuje se jače nevrijeme, evo kada slijedi razvedravanje

Piše PSD
1. ožujka 2017. - 08:45

Nakon iznadprosječno toplog utorka, koji je po temperaturi zraka bio kao da je na kraju travnja, a ne veljače, prvi dan ožujka bit će znatno primjereniji dobu godine, premda i dalje relativno topao. Sa zapada će se razvedravati, ali će još prijepodne u mnogim krajevima biti kiše, uglavnom u gorju i poneke snježne pahulje. Od četvrtka do nedjelje većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, uz ponovno jačanje jugozapadnjaka i jugo.

U unutrašnjosti Dalmacije oblačnije biti u prvom dijelu dana, uz povremenu kišu. Uz obalu srednjeg Jadrana promjenljivo uz kišu i moguću grmljavinu, češću prijepodne i sredinom dana. Zapuhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, uz temperaturu između 10 i 15 °C.

Oblaka, kiše i grmljavine bit će i na jugu Hrvatske, ponegdje i izraženijeg nevremena. Poslijepodne i prema večeri prestanak oborina i postupno razvedravanje. U početku će još puhati jak jugozapadnjak, a sredinom dana sjeverozapadnjak. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C.

U srijedu prijepode u istočnoj će Hrvatskoj prevladavati oblačno, uz povremenu kišu. Poslijepodne će oborine prestati i postupno će se razvedriti. Ujutro će još biti jugozapadnjaka, a zatim će zapuhati sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka između 8 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj i prijepodne oblačno uz povremenu kišu. Zatim prestanak oborina i razvedravanje, ali se poslijepodne uz više oblaka ne može isključiti mogućnost kratkotrajne kiše. Ujutro će prolazno zapuhati umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura između 5 i 9 °C, a najviša dnevna oko 11 °C.

I na sjevernom Jadranu će srijeda započeti uz čestu kišu, a u gorju je moguć i snijeg. Već prijepodne na Jadranu, a od sredine dana i u gorju prestanak oborina i razvedravanje. Nakon jugozapadnjaka vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove, uz obalu buru, a prema otocima umjeren i jak sjeverozapadnjak. Temperatura u gorskim krajevima između 2 i 6 °C, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Od četvrtka do subote u kopnenom području djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho te ponovno toplije. Samo će jutro u četvrtak biti hladnije uz mjestimičan slab mraz.

I na Jadranu od četvrtka djelomice sunčano, a malo kiše može pasti na sjevernom dijelu, osobito u subotu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, koje će u subotu ponovno biti jako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:13