StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Iskoristite sunčano i toplo vrijeme, neće tako ostati još dugo: pripremite jakne i kišobrane

Piše PSD
4. ožujka 2017. - 12:15

Toplo - hladno - topli ugođaj, kakav smo u većini Hrvatske, posebice kopnene, imali prošlih dana, imat ćemo i sljedećih. Stoga je i dalje dobro imati pri ruci i jakne, oni osjetljiviji i kapute, a i kratke rukave, osobiti u subotu u zavjetrini, piše HRT.

Valja upozoriti na jak, gdjekad i olujan jugozapadnjak i jugo, koji će tijekom vikenda stvarati teškoće u prometu, osobito pomorskom, a nekima će smetati i kiša, na moru i uz njega mjestimice i obilnija.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj očekuje se najviša temperatura između 13 i 16 °C, a još i malo viša će bit na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će također prijepodne imati manje oblaka od poslijepodneva i večeri, kada će ponegdje biti i kiše.

More većinom umjereno valovito i valovito.

Slično stanje mora, a i vremenske prilike bit će i na jugu Hrvatske, gdje će još u subotu biti uglavnom suho, te barem djelomice sunčano.

Na Jadranu će u nedjelju vjetar oslabjeti, ali će i dalje biti kiše, ponegdje i obilnije, a moguća je i grmljavina. I početak sljedećeg tjedna donosi promjenljivo i malo hladnije vrijeme, s povremenom kišom. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a u utorak će zapuhati bura, javlja HRT.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:14