StoryEditorOCM
Dalmacijanezapamćena bešćutnost

Strava i užas na Hvaru: otac i sin kosti pokojnika pod okriljem noći bacili na deponij!

8. ožujka 2017. - 16:48
deponij_dolci_stari_grad1-080317.JPG

Pogovori o tome da su neki pojedinci bili toliko bešćutni da su nakon čišćenja jednog groba u Gdinju na otoku Hvaru kosti pokojnika odbacili na deponij otpada 'Dolci' kod Staroga Grada - Farosa na Otoku sunca i dalje ne prestaju.

Zgražanje javnosti je utoliko veće kad se može čuti da su mrtvačke sanduke od kojih su neki bili opšiveni metalom sa kosturima najprije pokušali odbaciti na deponij 'Prapatna' (Općina Jelsa), a kada su tamošnji zaposlenici na to reagirali smišljeno su ih prevezli i, izvan radnog vremena čuvara, bacili u ponor deponija otpada grada Staroga Grada.

'Policijski izvidi su završeni, pa će temeljem toga biti podnijeta kaznena prijava protiv dvojice hrvatskih državljana, starosti 59 i 35 godina, zbog osnovane sumnje da su 3. ožujka u jutarnjima satima, bez sanitarnog odobrenja čistili grob u Gdinju, a potom posmrtne ostatke pokojnika bacili u jamu na deponiju 'Dolci' kod Staroga Grada, čime bi počinili kazneno djelo 'povrede mira pokojnika'', šturo nas je u srijedu izvjestila Antola Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

  •  

Na terenu se, pak, može čuti da je riječ o ocu i sinu s područja Staroga Grada, a za neovlašteno iskopavanje, odnošenje, oštećivanje, sakrivanje ili premještanje tijela, fetusa, dijela tijela ili pepela umrle osobe, ili tko oskvrne posmrtne ostatke umrle osobe prema čl. 332. st. 2. KZH počinitelji bi mogli biti kažnjeni kaznom zatvora i do dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:58