StoryEditorOCM
DalmacijaPOČINJE RENOVIRANJE

Ispražnjene police: butige se zatvaraju, meštri u 'Mercator' ulaze za dva tjedna

15. ožujka 2017. - 00:19
mercator_solin2-080311

Iako je prema najavama koje smo iz "Agrokora" dobili u kolovozu prošle godine "Konzumov" centar na solinskom predjelu Morđin, lokalnim kupcima poznatiji pod ranijim imenom "Mercator", 1. rujna 2016. trebao zatvoriti svoja vrata, to se još uvijek nije dogodilo.

Već gotovo godinu dana desetak prostora zjapi prazno čekajući najavljenu obnovu i uređenje, a prije desetak dana police su ispražnjene i stavljeni ključevi u brave prodavaonica dodatnih nekoliko većih brendova - "Modiana", "Intersport", "Benetton" i Sisley". Iz nekoliko manjih dućana obavijestili su nas kako će se iseliti ovih dana, ali nejasno je ostalo zašto projekt kasni i kada će uopće započeti.

U "Agrokoru" je i dalje sve obavijeno velom tajne, pa na naše upite već duže od mjesec dana šute. S druge strane, prodavačice sve glasnije šuškaju o građevinskim dozvolama koje investitor nikako ne može ishoditi. Je li to istina, pokušali smo saznati u solinskoj ispostavi županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo, ali bez uspjeha, koliko god građane zanimalo kada će i na koliko dugo ostati ne samo bez trgovina, već i bez drogerije, ljekarne, banke...

Prema novim neslužbenim najavama radovi bi trebali početi do kraja ožujka, trajat će oko tri mjeseca, pa bi početkom ljeta centar trebao otvoriti vrata kupcima u modernijem i izazovnijem izdanju. Ulagači su najavljivali dolazak novih brendova, ponude i usluga, kako bi što uspješnije konkurirali novootvorenim šoping mekama.

U srpnju 2002. godine, kada je službeno otvoren, "Mercator" je bio najveći trgovački centar u Dalmaciji, a nova i bogatija ponuda trebala bi biti odgovor na zahtjeve kupaca nove generacije. U tom smislu, iz "Agrokora" su nam krajem prošle godine potvrdili kako će uvesti još kvalitetniju ponudu u supermarketu, dok će se trgovački centar obogatiti i novim ponudama tekstila, cipela, sporta.

O kojim je novim brendovima riječ nisu otkrili, no, po svemu sudeći, u preuređenom centru moći će se uživati u iznimnoj gastronomskoj ponudi. Navodno, posjetitelje očekuje najkvalitetniji "food court" u okolici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:42