StoryEditorOCM
DalmacijaGENERACIJO MOJA...

Prije četiri desetljeća završili su osmi razred osnovne škole u Solinu, nekadašnje 'Barišić Kajo Rudin': Kao da opet imamo petnaest...

15. ožujka 2017. - 18:44
IMG_9881.JPG

Da vidite danas svoje kolege iz osnovne, 40-ak godina nakon što ste izišli iz đačkih klupa, biste li ih prepoznali?

Neke možda da, a neke i ne, kao što je to bilo na nedavnom susretu generacije rođene 1962./63. i starije, koji su prije 40 ljeta završili osmi razred osnovne škole u Solinu, nekadašnje "Barišić Kajo Rudin", a danas "Don Lovre Katić".

Ovo je treći put da se sastaju, svih pet razreda s Bilankuše, no ovo im je jubilarna godina pa je zato svečanije.

A za sve je, kažu, zaslužna njihova Paška ili Snježana Radić, djevojačko Gizdić, koja se prihvatila organizacije.

– Nije bilo jednostavno, ali uspjela sam ih dosta pronaći. Ima ih u inozemstvu, neki su na brodu, cure su se udale, trebalo je saznati nove adrese... I evo, danas ih je tu ravno pedeset dvoje od ukupno 150 đaka, koliko ih je bilo u svih pet razreda te generacije – pokazuje nam Snježana svoj "dnevnik", ističući kako joj je drago da je uspjela u namjeri kad vidi kako su svi radosni i nasmijani jer su se vratili u mladenačke dane.

– Svi živimo u nekome trku, slabo se viđamo, pa mi je bio cilj da se ponovno malo družimo i proveselimo i sjetimo se tih školskih dana – veli organizatorica.

– Kao da opet imamo petnaest – na to je dodala Sanja Žižić, djevojačko Vukšić.

– Razgovaramo o ondašnjim zgodama, ali dotaknemo se i današnjih života, tko se čime bavi, a neki već imaju i unučiće – kaže Sanja, u čijem je kružoku i Zdravka Vrdoljak, nekoć Teklić, koja danas kao vjeroučiteljica predaje upravo u OŠ don Lovre Katića.

– Uvijek govorim mojim đacima kako se mi sastajemo, pa će tako možda i oni. Zato im velim: "Neka vas uvijek pamte po dobru" – govori Zdravka.

– Bio sam na brodu kad sam dobio poziv za okupljanje, a Paška nam je preko Fejsa poslala i neku staru fotku iz razreda, pa me je to baš obradovalo i vratilo u te dane – kazao je iAndro Perković.

Druženje je bilo u restoranu "Gašpić" Zorana Kljakovića Gašpića Mede, koji i sam pripada toj generaciji.

– Baš je lipo bit večeras ovdje. Emotivnije je nekako nego s kolegama iz srednje škole, jer smo zajedno bili čak osam godina, a neki još dvije u srednjoj – zaključuje i Tanja Mijić, rođena Kljaković Gašpić.

Sjetili su se tako i svojih učitelja i razrednika, među kojima su bili Vinka Cikatić, Ana Žižić, Nada Vladušić, Neda Grubišić, Momo Ćurković, Marija Bitanga, Slavko Čapin, Davorka Domančić, Srećna Đonlija, Gordana Gaberc i drugi nastavnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:36