StoryEditorOCM
Dalmacijavatrogasci ne staju

Imotska krajina u plamenu: podmetnut požar u staroj zgradi, u zadnja dva mjeseca gorjelo više od 150 puta!

22. ožujka 2017. - 22:55
tucepi_pozar9-210915

Samo pravovremenom intervencijom članova Javne vatrogasne postrojbe iz Imotskog, u srijedu nešto iz 19 sati, ugašen je požar koji je izbio u prostorijama stare osnovne škole u Glavini Donjoj kod zaseoka Kuzmani.

Vatra je izbila na drugom katu stare zgrade u kojoj se već godinama ne održava nastava. Kako neslužbeno doznajemo zapaljen je otpad u jednom starom napuštenom ormaru i vatra se proširila i na drvene grede u samom potkrovlju.

Očito, netko je ciljano potpalio vatru.

- Hitno smo reagirali, iako smo u istom terminu imali tri požara na tri različite lokacije po Imotskoj krajini. Sva sreća da smo došli u pravo vrijeme jer bi se požar sigurno brzo proširio i na ostale prostorije, riječi su dozapovjednika JVP Imotski Stipe Zeca.

Inače u prizemlju stare zgrade je i samoposluga Tommy, no tu požar nije prouzrokovao nikakve štete.

No, ono što ponovno bode oči kada su u pitanju požari po Imotskoj krajini, svakako je činjenica da su u nepuna tri mjeseca članovi JVP Imotski gasili više od 150 požara, što na niskom raslinju, stambenim objektima, i ono najinteresantnije po gustim borovim šumama.

Tako je prije neki dan zapaljena borovina kod spomenika prirode Crvenog jezera, no i tu je zahvaljujući pravovremenoj intervenciji članova JVP spriječeno njegovo širenje koje je moglo imati katastrofalne posljedice za okružje Crvenog jezera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:41