StoryEditorOCM
Dalmacijatoplo-hladni početak proljeća

Dalmatinska zagora se 'smrzla', evo kakvo će vrijeme biti u nastavku tjedna

Piše M. R.
28. ožujka 2017. - 12:12
zadar_sunce1-040217.JPG

U utorak su jutarnje temperature po cijeloj Dalmaciji bile vrlo niske, što nije neuobičajeno za ovaj dio godine.

Na nekim područjima bilo je i mraza, a to bi moglo naštetiti povrtnim kulturama zasađenima na otvorenom.

Tako je u Drnišu u 6.45 sati zabilježena temperatura od 1.3 stupnja, u Rakovom Selu kod Šibenika svega 0.3, u Biskom 1, a na vrhu Biokova 2.5 ispod ništice.

Dugi otok je rano jutros mjerio 10, Kaštel Gomilica 11, Palagruža 12 stupnjeva. U Zadru je zabilježeno 7 stupnjave, u Šibeniku 6, a u Splitu i Dubrovniku 10 stupnjeva.

Cijeli tjedan ugodno i toplo

I u nastavku će tjedna vrijeme biti stabilno - sunčano, u mnogim krajevima čak i vedro, te sve toplije, a jutarnjeg će mraza u unutrašnjosti Hrvatske biti još uglavnom u utorak i srijedu, piše HRT.

U utorak na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano, većinom čak i vedro, ujutro uz slabu do umjerenu buru, zatim zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 4 do 9 °C, a najviša uglavnom od 18 do 20 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz prevladavajuću vedrinu. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, koji mjestimice može biti i jak. More malo do umjereno valovito, a vidljivost dobra.  

Na Jadranu u nastavku tjedna sunčano, i danju ugodno toplo, a i jutarnja će temperatura zraka biti u postupnom porastu. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana zapadnjak i sjeverozapadnjak, piše HRT.

Po trenutnim prognostičkim modelima, u cijeloj Dalmaciji će u sljedećih desetak dana biti sunčano i toplo. Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:38