StoryEditorOCM
DalmacijaNE ODUSTAJE

Bespravni graditelj Petrović i dalje gradi u Makarskoj: ne diraju ga ni nove kazne građevinske inspekcije, radnici zidaju svega nekoliko metara od plaže

3. travnja 2017. - 15:51

Pitate li se kako idu poslovi Blažu Petroviću, bespravnom graditelju u Makarskoj, na predjelu Cvitačka, nije loše, hvala Bogu.

Lori Veličković,
tamošnja dogradonačelnica, javlja da "redari kontinuirano obilaze teren. Blaž Petrović nastavio je s radovima iznad šetnice, tj. postojećeg zemljanog puta. Ispod šetnice, radovi na 'peru' su stali.“

Ako je netko propustio prethodne tekstove, Petrović gradi pored svog sezonskog kafića Cubano beach bara, a on je odmah uz šetnicu udaljenu svega pet-šest metara od plaže.

Prvo je sazidao betonsko zdanje nepoznate namjene, visine do jednog kata, nedavno je počeo betonirati prostor između zdanja i Cubana, gdje se nalazio plažni kafić drugog vlasnika koji je, kako se čini, kupio. To je stanje s gornje strane puta. Dolje, na plaži, njegovi su radnici donedavno produžavali nasip. Zašto, nemamo pojma. Kad smo zadnji put tamo bili proglasio nas je nepoželjnima.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja informiraju da je "zbog nastavka gradnje nakon inspekcijske zabrane investitoru 22. veljače 2017. godine doneseno rješenje o novčanoj kazni u iznosu od 20.000 kuna. U tijeku je donošenje rješenja o novčanoj kazni u iznosu od 30.000 kuna. Riječ je o prvoj od šest novčanih kazni kojom se investitora prisiljava na izvršenje rješenja, a čiji se iznos sa svakom novom kaznom povećava“, objašnjavaju iz Ministarstva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:30