StoryEditorOCM
Dalmacijapresedan bez premca

HEP 'objesio' stup od struje nad glavom vinogradara: 'Već dvije godine od straha ne mogu okopati loze, zovem, ali nikoga nije briga!'

5. travnja 2017. - 22:52

Dok u Vladi RH i HEP-u razmatraju mogućnost podizanja cijene električne energije na račun obnovljivih izvora, upravo tu kraj jednog takvog tek poniklog izvora Vjetroparka na Prpuši događa se presedan bez premca.

- Evo ga, skoro visi u zraku, a bome i vrti se. Da ga nisu zavezali ovom žicom ne znam bi li jutra dočeka. Skoro će dvi godine da ovako leluja ali malo tko o tome brine brigu osim mene - vrti glavom Ante Rubić iz Katuna Brda, u čijem vinogradu što zbog dotrajalosti, što od nebrige relevantnih službi, doslovno visi niskonaponski stup kojeg su hepovci zavezali za obližnja stabla s dvije aluminijske žice. Zlu ne trebalo.

- Zva sam i ja, i supruga, i svaki put isti odgovor. Već sutra stižu naši kooperanti i stvar će biti riješena. I zamislite, tako već dvi godine. A je - sjetio se Rubić - bili su prije nekog vremena i iskopali rupu jedno dva, tri metra zapadnije i od toga dana ništa.

Mislio je naš sugovornik kada su iskopali rupu da će postaviti novi stup. Međutim šipak, nikome ništa, a Anti najmanje. Kako sutra u vinograd, strahuje Rubić, jer ga treba pofrezati, a lozu okopati, i sve to s glavom u torbi.

Sličnih situacija nažalost ima kud kod da krenete. Visili su stupovi u Kreševu, Podgrađama, Seocima, Kostanjama..., ali zato u zraku visi i nova cijena električne energije. Ma neka vise, misle ljudi, jer kad ih prizemlje, moga bi netko zlonamjeran prizemljiti i cijenu struje i eto ti belaja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:22