StoryEditorOCM
Dalmacijanajbolji hrvatski stručnjaci

​Radnici koji su teško ozlijeđeni u eksploziji silosa i dalje su na intenzivnoj: o njima brinu splitski 'plastičari' i anesteziolozi koji su spasili heroja kornatske tragedije

15. travnja 2017. - 12:09

Dvojica teško ozlijeđenih mladića, koji su u petak nastradali u eksploziji u silosu u splitskoj Sjevernoj luci, odnosno u Vranjicu, a koji su nakon nesreće hitno operirani u KBC-u Split i dalje se nalaze na oporavku u Jedinicama intenzivnog liječenja (JIL-ovi) KBC-a Split, na Firulama i Križinama.

Obojica su, kako neslužbeno doznajemo priključeni na aparate za disanje i njihovo zdravstveno stanje je, za sada stabilno, iako su obojica i dalje životno ugroženi. Obojica su u nesreći zadobili opekline drugog i trećeg stupnja, a opečeno im je između 30 i 35 posto tijela.

Pogledajte videa iz Sjeverne luke: ušli smo u područje oko uništenog silosa, eksplozija je uzrokovala ogromnu štetu

Stravična snimka iz Sjeverne luke: pogledajte trenutak kad je silos odletio u zrak

Izbjegnuta još veća tragedija: turski brod prekrcan žitom isplovio svega pola sata prije eksplozije!

Svjedok nesreće opisao dramu u Sjevernoj luci: Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, a ona je pobjegla u zadnji čas! U strahu sam...


Kako neslužbeno doznajemo Robert Dolić, koji je smješten u JIL-u bolnice na Firulama biti će danas premješten u JIL bolnice na Križinama, gdje je nakon operativnog zahvata smješten njegov kolega Hrvoje Mravak.

Naime, na Križinama se između ostalog nalazi i odjel plastične kirurgije i tamo postoje optimalniji uvjeti za njihov oporavak (kada za opekline...), a i bolje je da bude "na oku" plastičnim kirurzima splitske bolnice.

Inače, splitski plastični kirurzi zasigurno spadaju u sam vrh hrvatske plastične kirurgije, kada su opekline u pitanju. Splitski "plastičari" i anesteziolozi iskazali su se u danima i mjesecima nakon kornatske tragedije.

Oni su tada svojim radom, stručnošću i zalaganjem uspjeli spasiti život Frani Lučiću, heroju kornatske tragedije i jedinom preživjelom vatrogascu iz te najteže hrvatske mirnodobske katastrofe.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:34