StoryEditorOCM
DalmacijaNije to Ževrnjina didovina...

Bulj: Natječaj za koncesiju za Zlatni rat se mora ponoviti

Piše PSD
17. travnja 2017. - 20:47
bol_turisti11-200916.JPG

MOST je izdao priopćenje koje donosimo u cjelini:

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije na sutrašnjoj skupštini donijet će odluku o dodjeli koncesije za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu na Braču. U svemu tome nebi bilo ništa čudno da povjerenstvo za pregled i ocjenu pristiglih ponuda nije odbacilo financijski bolju i kvalitetniju ponudu tvrtke u vlasništvu općine Bol zbog navodno nepotpune dokumentacije, već tvrtki iz Zagreba bez prihoda, bez zaposlenih i bez referenci.

Ovaj postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru najbolje svjedoči o tome kako članovi povjerenstva koji nemaju osobnu odgovornost, jer samo predlažu skupštini najboljeg ponuditelja, mogu dovesti u zabludu članove županijske skupštine, koji će, ako izglasaju ovakvu odluku, oštetiti proračun Općine Bol, Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske.

Pozivamo sve vijećnike županijske skupštine da uvaže reakcije koje dolaze iz Općine Bol i donesu odluku da se ova koncesija ne dodijeli niti jednom od ponuditelja te donesu odluku o raspisivanju novog natječaja, a odgovorne u Općini Bol, ukoliko sumnjaju na moguća kaznena djela, pozivamo da slučaj prijave nadležnim institucijama.

„Natječaj se mora ponoviti zbog sumnje u ispravnost odluke povjerenstva. Ne može se dopustiti ponavljanje netransparentne situacije kao u slučaju natječaja za koncesiju nad Kašjunima, kada je pod neobičnim stjecajem okolnosti koncesija dodijeljena tvrtki Dolis, vlasnika Ante Dolića koji je
blizak prijatelj župana Ževrnje. Ne smije se dopustiti koncesioniranje hrvatske obale onima koji su najpodobniji, a ne najkvalitetniji ponuđači, jer ti sigurno neće raditi u korist županije nego u korist svog džepa. Još jednom, ponovite natječaj, da ne bismo ostali bez plaže kakva je sada i po
kojoj smo poznati u čitavom svijetu.“ – izjavio je saborski zastupnik Miro Bulj, stoji u priopćenju MOST-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:46