StoryEditorOCM
DalmacijaSTRPLJEN, SPAŠEN

Nastavlja se gradnja čiovskog mosta! Vlada po skraćenom postupku traži novog izvođača radova, radnici se vraćaju na gradilište već za 45 dana

19. travnja 2017. - 13:36

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu da bi za mjesec do mjesec i pol dana mogli ponovno započeti radovi na izgradnji mosta kopno-otok Čiovo, a na jesen gradnja Pelješkog mosta.

Butković je podsjetio je da su Hrvatske ceste donijele odluku o raskidanju ugovora s Viadutkom o izvođenju radova na mostu Čiovo zbog kašnjenja i problema u kojima se našla ta građevinska tvrtka.

"Faza raskidanja je u tijeku i nakon toga se ide, po zakonu o javnoj nabavi, u pregovarački postupak. To znači da će se skratiti postupak izbora novog izvođača oko mosta Čiovo. Očekujemo da će taj proces biti gotov kroz mjesec, mjesec i pol dana", rekao je ministar odgovarajući na upit novinara nakon potpisivanja ugovora o bespovratnih sredstava za izradu prometnih masterplanova regija Sjeverni jadran, Srednja Dalmacija i Sjeverna Dalmacija.

Pojasnio je da su to poduzeli kako bi spasili europsko financiranje izgradnje tog mosta. Vrijednost tog mosta, dugog 547 metara, doseže 207 milijuna kuna, od čega je 176,7 milijuna kuna ili 85 posto iz EU fondova.

Kako je Butković dodao, nakon toga se radovi nastavljaju.

"Teško mi je u ovom trenutku reći kad će to točno biti, ali da ćemo sve napraviti da ga što prije završimo, apsolutno da", izjavio je.

Također je kazao da bi na jesen mogla početi granja Pelješkog mosta, podsjetivši da je su Hrvatske ceste raspisale natječaj za njegovu gradnju u dva stupnja. Na kraju prvog stupnaj pristigla je jedna žalba i po njezinu rješavanju započet će drugi stupanj tog natječaja.

"Ukoliko ne bi bilo više žalbi, a vjerujem da ih neće biti, možemo imati početak gradnje mosta na jesen", zaključio je Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:08